Acasă Eveniment DNA a reţinut 175 de persoane care au prejudiciat BCR

DNA a reţinut 175 de persoane care au prejudiciat BCR

DISTRIBUIȚI

175 de persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru un prejudiciu de 2 milioane de euro şi peste 4 milioane de lei adus Băncii Comerciale Române.  
Oamenii au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Inculpatele Elena Mare şi Viorica Stanciu, consilieri de credit de retail împreună cu Daniela Mihaela Szirka, director la Agenţia Curtici a BCR din judeţul Arad au aprobat acordarea de credite unui număr important de persoane fără a respecta cerinţele băncii.
Daniela Mihaela Szirka a primit de la inculpatul Flaviu Brandais un autoturism marca Audi A4 şi un laptop, în scopul de a-l ajuta să obţină credite prin intermediul unor persoane interpuse, deşi solicitanţii nu îndeplineau condiţiile pentru a obţine credite bancare de la BCR.
Beneficiarii creditelor au folosit în acest scop adeverinţe de salariu şi contracte de muncă false, din care rezulta că erau angajaţi ai mai multor societăţi comerciale. Banii obţinuţi din creditele astfel acordate au fost daţi unor inculpaţi, administratori ai mai multor firme din judeţul Arad, aceştia fiind şi cei care au întocmit documentele false. Beneficiarii creditelor au primit în schimb sume de bani cuprinse între 300 şi 1.500 euro.
Brandais şi Daniel Nicola au folosit sumele de bani obţinute în mod fraudulos din creditele bancare accesate de alte persoane în firmele administrate de ei, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a acelor sume de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Arad.

Comentarii

comentarii