Acasă Actualitate DNA Timișoara, schimbări majore!

DNA Timișoara, schimbări majore!

2976
DISTRIBUIȚI

Imaginea DNA Timișoara a fost afectată, în ultima vreme, de mai multe situații neplăcute. Ce poate fi mai intrigant decât șifonarea imaginii unei instituții publice în care ar trebui să avem încredere? Ce poate fi mai jenant decât să-i vezi în posturi degradante tocmai pe cei care ar trebui să fie pilonii demnității sistemului juridic dintr-o țară, alături de judecători?

De la ultima inspecție a SIIJ (Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție) a trecut o perioadă de două luni. Au fost vizați procurori din Parchetul de pe lângă Judecătorie, din DIICOT, dar și din DNA. În ultimul caz, cel mai sonor a fost cazul procurorului Dolcu, arădean, acuzat de hărțuire de către o femeie însărcinată. DNA București a confirmat, recent, într-un răspuns dat pe Legea 544, cea a accesului la informații publice, că este supus unei anchete interne. Sursele noastre confirmă că lui Dolcu i s-a cerut demisia din DNA. O soluție, cel puțin aparent, mai elegantă, pentru soluționarea unui caz complicat. Despre Dolcu, doar de ”bine”, adică mai mulți magistrați i-au ura, cu generozitate, ”drum bun”, atât de mult l-au ”iubit”.

Șefa DNA, Lavinia Macovei, este de acum…. fosta șefă DNA, ea devenind ”faimoasă” prin neimplicarea în rezolvarea cazurilor. Pe lângă cazul intern, Dolcu, este celebru dosarul Nicolae Robu, ce zace de mai bine de doi ani în sertarele DNA. Este vorba despre dosarul ce conține răspunsul OLAF, în cazul izolării blocurilor, mai exact ”folosirea ilegală a fondurilor europene”.

Cu o listă mult prea lungă de inadvertențe, la care se mai adaugă cazul Chivu Irina, fosta șefă a Parchetului de pe lângă Judecătorie, al cărui soț a fost angajat în Universitatea Politehnică, tot în urmă cu doi ani, anchetată și ea, asistăm la o incursiune în curtea interioară a procurorilor.

Lucrurile par a fi într-un scenariu reparatoriu al unor așteptări.

Comentarii

comentarii