Acasă Actualitate Doamnele din Clubul Lions Diamond vor să repornească Ceasul Floral, unul dintre...

Doamnele din Clubul Lions Diamond vor să repornească Ceasul Floral, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Clubul Lions Diamond Timișoara, un club de servicii, format exclusiv din doamne, extrem de activ și implicat în munca în sprijinul comunității, vrea să repornească unul dintre simbolurile Timișoarei. 

În 2023, anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, cele 40 de doamne din Clubul Lions Diamond vor să repornească Ceasul Floral. Astfel, ediția din acest an a “Balului Florilor de Mai”, eveniment care va avea loc la Venue Ballroom & Events, 12 mai, de la ora 19.00, va fi dedicată strângerii de fonduri pentru acest deziderat.

Construit în anii ‘70 ceasul a reprezentat multă vreme un reper pentru turiștii care vizitau orașul de pe Bega.

Din păcate timpul și–a pus amprenta asupra mecanismului și ceasul nu mai funcționează. 

”Credem că e necesar să repunem pe harta turistică a Timișoarei unul dintre simbolurile Orașului Florilor. Ceasul Floral, atât de îndrăgit odinioară, merită să înflorească din nou și să se bucure de strălucire, aducând bucurie privitorilor”  spune Ramona Olteanu, președinte al Clubului Lions Diamond 2022-2023

Din fondurile obținute în urma balului va fi achizițonat mecanismul de funcționare, cu toate accesoriile necesare prevăzute în proiect, și ceasul va fi repus în funcțiune și, după mai bine de 30 de ani, va arăta din nou ora exactă.

Comentarii

comentarii