Acasă Actualitate Doar 12 UAT-uri din Timiș rămân pe anexele cu restricții. Lugojul a...

Doar 12 UAT-uri din Timiș rămân pe anexele cu restricții. Lugojul a ieșit din „scenariul galben”

DISTRIBUIȚI

Tot mai multe unități administrativ-teritoriale (UAT) din Timiș ies de pe toate anexele cu restricții. După ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de marți, pe cele patru liste au rămas doar 12 UAT-uri.

Cum ratele de infectare au scăzut sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, după reevaluare, începând de miercuri se elimină restricțiile suplimentare și în Beba Veche, Lugoj, Cenad, Cenei și Criciova. Dintre acestea, anterior cu 14 zile, Beba Veche era pe anexa 3 („scenariul roșu”), iar restul pe anexa 4 („scenariul galben”).

În continuare, pe anexa 1 (rate peste 7,5) nu se regăsește niciun UAT. Pe anexa 2 (rate între 4 și 7,5) sunt Nădragul și Fârdea. Pe anexa 3 (rate între 3 și 4) mai este doar Voitegul. Pe anexa 4 (rate între 1,5 și 3) rămân Boldur, Checea, Fibiș, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Giarmata, Jebel, Moravița și Pișchia.

Numărul localităților care nu se mai regăsesc pe nicio anexă ar putea să scadă în următoarele zile. De exemplu, pe 28 mai intră la reevaluare Fârdea, iar pe 30 mai, același lucru se întâmplă și pentru Voiteg, Boldur, Fibiș, Dudeștii Vechi și Jebel. În cazul celorlalte, măsurile actuale expiră fie pe 1, fie pe 5 iunie, iar atunci se va constata dacă se impune sau nu prelungirea, în funcție de rata de infectare de la acel moment.

Dacă ar fi să ne luăm după ratele de marți, la Fârdea (5,27) și Nădrag (4,27) ar trebui prelungite restricțiile suplimentare de weekend, specifice anexei 2. Conform acelorași date, Voitegul (2,83) ar trebui să treacă din anexa 3 în anexa 4, unde ar trebui să se mai regăsească doar Fibiș (2,30), Moravița (1,81) și Checea (1,71).

Comentarii

comentarii