Acasă Eveniment Doar 20 de poliţişti nemulţumiţi în Timiş?

Doar 20 de poliţişti nemulţumiţi în Timiş?

462
DISTRIBUIȚI

Oamenii legii, codaşi la proteste…
Doar 20 de poliţişti şi-au făcut timp, luni dimineaţa, pentru a picheta Prefectura Timiş. Protestul, anunţat cu surle şi trâmbiţe, a fost un adevărat fiasco. Zeci de pancarte au încercat să suplinească, însă, lipsa protestatarilor. „Guvernul a subfinanţat sistemul de siguranţă al cetăţenilor”, „Cetăţeni, siguranţa naţională este o formă fără fond” sau „Guvernanţi, ieşiţi voi în stradă să apăraţi liniştea şi siguranţa oamenilor”, au fost doar câteva dintre pancartele afişate de poliţiştii sindicalişti din Timişoara.

„Sunt laşi şi fricoşi”

Proteste de acelaşi fel au avut loc în întreaga ţară, poliţiştii fiind nemulţumiţi pentru că le-au fost tăiaţi banii de concediu, banii de chirii, banii de haine şi cota de benzină. În ciuda eşecului de luni, protestele vor continua la Timişoara, până vineri inclusiv. În fiecare zi, poliţiştii se vor aduna între orele 10-12 în faţa Prefecturii Timiş. „Oamenii sunt laşi, probabil pe unii i-a luat şi frica după ce ministerul a trimis o adresă cum că nu avem dreptul la proteste şi la grevă. Sper ca în zilele următoare mai mulţi colegi să vină în faţa Prefecturii, pentru a-şi striga drepturile. E păcat că unii se zbat pentru drepturile poliţiştilor, iar alţii preferă să stea cu capul sub masă”, spune comisarul-şef Doinel Malcoci, preşedintele sindicatului poliţiştilor din Timiş.

Speriaţi de Ministerul de Interne

Liderul filialei Timiş a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual este convins că protestul a fost ratat şi datorită adresei Ministerului de Interne, în care este specificat clar că nu se poate protesta în timpul programului. Aceasta, probabil, i-a determinat pe mulţi dintre colegii de suferinţă să renunţe la protest. În Timiş există aproximativ 1.300 de poliţişti în Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Protestul poliţiştilor de la Timişoara a început în faţa sediului Poliţiei Judeţene. Aici s-au adunat doar trei protestatari… Poliţiştii timişoreni sunt nemulţumiţi şi de cantitatea exagerată de muncă pe care trebuie să o depună şi susţin că deşi în poliţie se vorbeşte de disponibilizări, doar la ora actuală există peste 8.000 de posturi libere. Pe 20 august, în plin protest, poliţiştii din Timiş vor vota noul şef de sindicat. În cursă au mai rămas doar comisarul Marcel Crăciunescu de la Poliţia Rutieră şi actualul şef, Doinel Malcoci. Pentru că nu şi-a plătit cotizaţia la timp, comisarul Nicoale Ştefan, de la Ordine Publică, nu mai poate candida la şefia sindicatului poliţiştilor din Timiş.

Comentarii

comentarii