Acasă Actualitate Doar 37 de UAT din cele 99 din Timiș folosesc ghiseul.ro

Doar 37 de UAT din cele 99 din Timiș folosesc ghiseul.ro

DISTRIBUIȚI

Folosiți oportunitatea oferită de portalul ghiseul.ro, a fost recomandarea lansată de ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, luni, la Timișoara. Sistemul online asigură un acces mai ușor la plata impozitelor de către contribuabil, deci un grad de încasare mai bun, dar și alte numeroase facilități.

Venit în orașul de pe Bega pentru deschiderea unui eveniment organizat de Universitatea de Vest Timișoara, dedicat diasporei românești, Burduja a avut programată și o întâlnire cu primarii din Timiș. Discuțiile sunt parte din Caravana Digitalizării, organizată de minister pentru creșterea gradului de digitalizare a procesului administrativ din țara noastră.

”Caravana digitalizării nu putem să o facem din biroul de ministru. De ce nu sunt UAT (n.r. Unitățile Administrative Teritoriale) pe ghiseul.ro, care e gradul de alfabetizare digitală a românilor, sunt probleme care trebuie rezolvate. În Timiș sunt 99 de UAT, 37 sunt înrolate pe ghiseul.ro, toate municipiile, toate orașele, cu excepția Buziașului și Recașului. Dar, necesară e înrolarea a mai multe comune. Am discutat cu autoritățile locale, am aflat care sunt principalele piedici în cala folosirii ghiseul.ro, comisioanele plătite pe portal și la bănci, s vedem ce putem face”, a declarat ministrul,

El a vorbit și despre identitatea digitală, pe care fiecare român o va putea avea, dar nu a precizat un termen clar pentru finalizarea operaționalizării acesteia.

Comentarii

comentarii