Acasă Administraţie Doar Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara a calculat pagube de aproape...

Doar Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara a calculat pagube de aproape 1 milion de euro în urma furtunii

1905
DISTRIBUIȚI

Direcţia de Mediu a Primăriei Timișoara a prezentat un raport cu pagubele înregistrate în oraș în urma furtunii de duminică. Valoarea totală a pagubelor, estimate se ridică la 4.310.000 lei (inclusiv TVA).

Ca urmare a furtunii data de 17 septembrie 2017 un număr impresionant de arbori amplasaţi pe domeniul public, estimat la circa 3500, au fost rupţi de furtună sau smulşi din rădăcină, fiind necesară intervenţia privind defrişarea arborilor cărora li s-a rupt trunchiul. Valoarea pentru înlocuirea acestora este de aproximativ 3.500.000,00 lei (inclusiv TVA). În primele 24 de ore s-a intervenit, prin personalul de specialitate, în baza contractelor încheiate de Primăria Municipiului Timişoara cu societăţile prestatoare de servcii pe spaţiile verzi, în următoarele locaţii:

 SC HORTICULTURA SA: strada Oituz, Dragalina nr.2, Statuia Bratianu vis a vis de staţia de autobus, Catedrala Mitropolitană, scuarul Eminescu, străzile Mehadia nr.2-4, Remus, Dr.Russel, Hotel Central, str. Pestalozzi, Liceul Obradovici pe str. Dragalina, str. Bratianu /statia troleibuz, str.3 August, bd..C.D.Loga, bd. M.Eminescu. În această perioadă se lucrează cu toţi angajaţii şi toate utilajele în toată zona centrală: Parcul Justiţiei, Catedrală, Centrul Civic, bd.Parvan, Parcul Botanic, Parcul Poporului.

SC GREEN CITY ANDLIVE SRL- A intervenit cu tot efectivul și cu utilajele din dotare: camioane, amionete, PRB, macara, încărcător frontal, drujbe, emondoare pe următoarele străzi:

Liviu Rebreanu, Eroilor de la Tisa, 1 Decembrie, Spitalul Județean, Calea Buziașului, Sirius, Aştrilor, Lidia, Mureș, Matei Millo, Măgura, Feleacul, Retezat, Constanța, Vâlcea, Piaţa Crucii

S.C. ROGERA PREST COM S.R.L.- A intervenit cu tot efectivul și cu utilajele din dotare: camioane,  camionete, PRB, macara, încărcător frontal, drujbe, emondoare pe următoarele străzi:Aleea Lirei, Frigului nr.1, Silistra nr.25 si nr. 45, Holdelor, Silistra colţ cu str Holdelor, Micşunelelor colţ cu Aleea Ghirodei, Gheorghe Bacovia, Aeroport, Gheorghe Ivănescu, Calea  Torontalului nr.9, Brânduşei, Grădinița nr.27, Dunării nr.1, 3, 6, 8, 10, 12, 18, 20, locul de joacă de pe strada Dunării, Parc Petofi parcare, str. Ardealul, bd. Dâmbovița, str. Gării nr. 3 şi nr. 8, str. Rozelor.

-Având în vedere numărul mare de arbori rupţi la nivelul trunchiului sau desprinşi din rădăcină, în Parcul Central şi în Parcul Alpinet s-a dat ordin de sistare a lucrărilor, pentru a nu apărea neconcordanţe între proiect şi situaţia neprevăzută apărută ca urmare a furtunii din 17.09.2017. Lucrările se vor relua după remedierea situaţiei apărute ca urmare a furtunii.

-S-a primit ajutor şi din partea Penitenciarului, cu care s-a degajat şi încărcat crengi de pe trotuare, carosabil şi căi de acces în Calea Lipovei – străzile Silistra, Gabriela Tako, Holdelor şi Pomiculturii, aceasta fiind una dintre cele mai afectate zone. Au fost ridicate şi încărcate acoperişuri căzute pe străzile Holdelor, Pomiculturii, Gabriela Tako.

-La Grădina Zoologică, a fost afectată funcţionarea activităţii, pagubele materiale fiind însemnate. Datorită vântului cu intensitate deosebit de mare, ca urmare a căderii arborilor, au fost afectate gardurile şi sistemul electric de la habitatetele animalelor, locul de joacă situat la intrarea în parc, acoperişurile habitatelor, gardul împrejmuitor al Grădinii Zoologice, sistemul de alimentare cu energie electric, pagubele fiind estimate la 810.000,00 lei (inclusiv TVA). Au fost afectate şi acoperişurile la: Piaţa de Gros (sediul administrativ), Piaţa Iosefin, Piaţa Badea Cârţan.

Comentarii

comentarii