Acasă Actualitate Doar o treime din banii datoraţi hotelurilor care au găzduit persoane carantinate...

Doar o treime din banii datoraţi hotelurilor care au găzduit persoane carantinate au fost plătiţi de guvern

998
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, atrage atenţia asupra unei probleme care afectează în această perioadă un sector extrem de afectat din cauza pandemiei. Unităţile de cazare care au găzduit persoane izolate sau carantinate pe durata pandemiei au fost „uitate” de guvern, doar o treime din banii cuveniţi au ajuns la patronii acelor hoteluri şi pensiuni.

„Guvernul virusat dă o nouă lovitură. Ministerul Sănătății bagă intenționat în faliment și unitățile de cazare, care mai erau pe linia de plutire. Pensiunile sau hotelurile, care au acceptat să cazeze mii de cetățeni pe care Guvernul i-a carantinat, pe motiv de coronavirus, stau acum cu mâna întinsă pentru plata serviciilor prestate. Până în prezent, unitățile de cazare din Timiș au primit aproximativ 30% din valoarea totală datorată, pentru găzduirea celor suspectați de Covid-19”, spune Călin Dobra.

O asemenea decizie, de a nu plăti la timp salariile, poate „rezolva” decisiv problema acestui domeniu al economiei, inclusiv cu concedierea persoanelor angajate aici.

„Nici nu știu cum să numesc asta: prostie, ignoranță, aroganță…. Un fel de ”fraierilor, descurcați-vă”! Asta e atitudinea pe care o are, în continuare, Ministerul Sănătății, condus de Nelu Tătaru, când vine vorba de plata cheltuielilor, indiferent de tipul lor.

Astfel, domeniul Horeca, care a aruncat deja mii de salariați în șomaj, în cel mai bun caz, primește, poate, lovitura decisivă din cauza guvernării mincinoase și incompetente”, a încheiat Dobra.

Comentarii

comentarii