Acasă Administraţie Doi angajaţi ai Primăriei Timişoara, condamnaţi la închisoare

Doi angajaţi ai Primăriei Timişoara, condamnaţi la închisoare

540
DISTRIBUIȚI

pmt

Doi angajaţi ai Primăriei Timişoara şi administratorul unei firme private au fost condamnaţi fiecare la 8 luni de închisoare cu suspendare, în cazul liftului „fantomă” de la Direcţia Fiscală.

În anul 2010, angajaţi ai primăriei au semnat un proces verbal de recepţie pentru un lift care nu exista în realitate. Prejudiciul creat a fost de aproape 100.000 de lei. Mai mult, după doi ani de la semnarea recepţiei, firmei care a ar fi trebuit să monteze liftul i s-a restituit şi garanţia de bună funcţionare.

Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiş a început urmărirea penală în acest caz în februarie 2013. După ce a ieşit la iveală întreaga poveste, liftul a fost montat. Cei vinovaţi nu au scăpat însă de răspunderea juridică, astfel încât, conform viceprimarului Traian Stoia, instanţa i-a condamnat la câte 8 luni de închisoare.

„Doi domni din biroul tehnic şi un patron de firmă au fost condamnaţi la 8 luni cu suspendare, din care o lună cu muncă în folosul public, fie la Inspectoratul Şcolar, fie la Horticultura”, a declarat Stoia. Potrivit informaţiilor oferite de edil, cei trei nu au contestat sentinţa, iar angajaţii Primăriei Timişoara şi-au pierdut locurile de muncă, în baza statutului funcţionarilor publici.

Comentarii

comentarii