Acasă Actualitate Doi dintre cei trei contestatari ai lui Fritz nu se lasă. Au...

Doi dintre cei trei contestatari ai lui Fritz nu se lasă. Au făcut recurs la decizia Tribunalului Timiș, fiind stabilit un termen de judecată pe 10 noiembrie

2964
DISTRIBUIȚI

Pe 28 octombrie, decizia Tribunalului Timiș s-a arătat în favoarea lui Fritz și în defavoarea celor trei persoane care au făcut apel la decizia de validare a acestuia ca primar al Timișoarei, pronunțată de Judecătoria Timișoara pe 15 octombrie. Cei cărora nu le-a convenit prima decizie au fost Adrian Popescu, candidat din partea ALDE la aceeași Primărie Timișoara, Călin Narcis Petrescu, fost DJ la Radio Timișoara, și Monica Hărmănescu, fost cadru universitar la Universitatea de Științe Agricole Timișoara și membră PNL. Acum, doi dintre cei trei contestatari nu se lasă și au atacat și hotărârea celei de-a doua instanțe.

„Validează alegerea domnului Fritz Dominic Samuel în funcţia de primar al municipiului Timişoara, jud. Timiş, conform rezultatului alegerilor locale din data de 27.09.2020. Prezenta încheiere se comunică, de îndată, prefectului judeţului Timiş şi secretarului general al municipiului Timişoara, jud. Timiş, care au obligaţia de a aduce la cunoştinţă publică prezenta încheiere, în condiţiile art. 149 al.3 din OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ. Cu drept de apel, pentru cei interesaţi, în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri, în condiţiile art. 149 al.3 din OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Timişoara. Ponunţată la data de 15.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, se arăta în încheierea civilă dată de Judecătoria Timișoara, pe 15 octombrie.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timișoara în dosar nr. 25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020”, se arată în decizia Tribunalului Timiș la apelurile făcute de cei trei.

În cele două zile acordate pentru atacarea hotărârii celei de-a doua instanțe prin recurs, doi dintre contestatari, Petrescu și Hărmănescu, au și făcut-o, pe 29, respectiv 30 octombrie. De menționat că cea de-a doua a mai revenit încă o dată, pe 3 noiembrie, cu o nouă cerere. Acum, speța va fi judecată de Curtea de Apel Timișoara, fiind stabilit și un termen: 10 noiembrie, ora estimată 13.10.

Reamintim, în timpul procesului din 28 octombrie, contestatarii lui Fritz reclamau faptul că doar cetățenii români ar putea ocupa funcția de primar în țara noastră și faptul că cel ales de timișoreni pe 27 septembrie nu poate face dovada domiciliului în Timișoara, lucruri pe care, consideră ei, legea le impune. Apărătorul lui Fritz, în schimb, a explicat că legislația permite candidaturi din partea tuturor cetățenilor europeni la orice funcții din administrația locală, nu doar în consiliile locale și județene, și faptul că Inspectoratul General pentru Imigrări, prin documentele emise pe numele lui Fritz, îi dau acestuia echivalentul unei dovezi de domiciliu în Timișoara.

Comentarii

comentarii