Acasă Actualitate Doi elevi depistați cu SARS-COV2, după aplicarea testelor de salivă în școlile...

Doi elevi depistați cu SARS-COV2, după aplicarea testelor de salivă în școlile din Timiș

DISTRIBUIȚI

În urma aplicării testelor de salivă aplicate marți 4 ianuarie, în școlile din Timiș, a mai fost depistat un elev cu SARS-COV2, acum în Margina. Asta, după ce luni, a fost confirmat primul copil cu COVID, în Timișoara.

Prof. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a explicat, miercuri 5 ianuarie, că în urma aplicării testelor luni și marți, au fost depistați pozitiv doi elevi: unul din Timișoara, altul de la Margina.

Din raportări, am constatat marți încă un elev cu SARS-COV2. Miercuri 5 ianuarie, serviciul de ambulanță s-a deplasat la Margina pentru a aplica PCR. Și elevul din Timișoara a fost confirmat prin testul PCR.

Până acum au fost oferite peste 512.300 de teste școlilor din Timiș. În stoc la ISJ Timiș, mai sunt 59.000 de teste. Acestea sunt suficiente pentru încă o testare săptămâna viitoare. La nivelul uităților de învățământ mai sunt stocuri foarte mici care nu pot acoperi necesarul.

La nivelul județului Timiș, nu mai există nicio clasă în online, din cauza pandemiei, dar mai sunt școli cu 50% online și 50% față în față,  din cauza infrastructurii nefuncționale. Se lucrează, la IC Brăteanu, Școala gimnazială Rudolf Walter și la Colegiul Tehnic Emanuel Ungureanu.

Până acum au fost identificate 27 de teste de salivă pozitive, dintre care 12 teste au fost infirmate prin PCR.

Comentarii

comentarii