Acasă Politica Doi lideri ai PNL Timiş, alături de senatorul Petru Ehegartner în partidul...

Doi lideri ai PNL Timiş, alături de senatorul Petru Ehegartner în partidul lui Tăriceanu

374
DISTRIBUIȚI

plr

Partidul Liberal Reformator, format în jurul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, are congresul de constituire vineri şi sâmbătă, la Bucureşti.

Senatorul timişoarean Petru Ehegartner, fost membru PNL, participă la eveniment alături de o delegaţie de 12 persoane. Printre aceştia se află şi doi liberali importanţi: Ionel Patrichi, vicepreşedintre PNL Timiş, şi Dan Bara, membru al Biroului Permanent Teritorial al PNL Timiş.

O să fie o delegaţie de 12 persoane, cam aşa. Dintre foştii colegi şi unii mai noi. Ionel Patrichi, Dan Bara şi sunt unii mai noi care au aderat, mai tineri. Mai sunt şi primari care şi-au exprimat susţinerea. Până în toamnă vom vedea care va fi cursul evenimentelor”, a declarat senatorul Petru Ehegartner.

Ionel Patrichi, deja fost vicepreşedinte PNL Timiş, susţine că decizia de a pleca la PLR a fost generată de fuziunea dintre PNL şi PDL. Acesta declară că nu se mai regăseşte în doctrina partidului.

ionel patrichiM-au nemulţumit foarte multe lucruri din ceea ce se întâmplă în PNL. Nici nu pot să zic Partidul Naţional Liberal, pentru că nu mai este un partid naţional şi nici liberal. Este un partid care şi-a pierdut şi doctrina, şi sediul, şi statutul şi aşa mai departe. A rămas doar cu numele. Statutul viitorului partid este aproape copie fidelă a statutului PDL. Clar doctrina este alta, creştin-democrată, şi nu mă identific cu această doctrină. Eu am întrat în 1991 într-un partidul liberal. Nu în Partidul Naţional Liberal, ci Partidul Liberal Aripa Tânără. Eu mă consider un liberal”, a declarat Patrichi, pentru ZIUA de Vest.

Ionel Patrichi nu a vorbit cu Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, despre plecare din partid, însă crede că acesta a bănuit mişcarea, având în vedere relaţia cu Ehegartner. „O relaţie şi de prietenie, dar şi de serviciu, pentru că sunt angajat la dânsul la cabinet. Prin logica dânsului de matematician, era clar să-şi dă seama că nu voi rămâne în noua formulă a partidului”, explică Patrichi.

Cât despre viitoarea filială a PLR din Timiş, atât Ehegartner, cât şi Patrichi au declarat că s-au apucat de treabă şi vor anunţa mai multe săptămâna viitoare. „Mai sunt şi alţi membri PNL care vor veni alături de noi, dar nu pot să dau nume deocamdată”, a mai precizat Ionel Patrichi.

Comentarii

comentarii