Acasă Eveniment Doi polițiști de la Secția 4 Timișoara, felicitați pentru intervenția promptă și...

Doi polițiști de la Secția 4 Timișoara, felicitați pentru intervenția promptă și primul-ajutor acordat la o crimă petrecută pe strada Matei Basarab

DISTRIBUIȚI

Agentul-șef principal de poliție Dragan-Radita Giurgiev și agentul de poliție Beniamin-Petru Ioja, de la Secția 4 Timișoara, au primit felicitări oficiale din partea superiorilor pentru reacția promptă pe care au avut la o intervenție la care s-au văzut nevoiți și să ofere îngrijiri medicale.

Este vorba despre o crimă petrecută pe 25 august. O femeie de 37 de ani și-a înjunghiat tatăl de 62 de ani, într-un apartament de pe strada Matei Basarab. Polițiștii au ajuns la fața locului în patru minute, au prins-o pe autoarea crimei și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ajuta și victima până la venirea ambulanței.

„Polițiștii Secției 4 Poliție au ajuns în patru minute la fața locului, reușind să o depisteze și să o imobilizeze pe autoarea înjunghierii în fața imobilului (…), aceasta fiica persoanei vătămate. Au asigurat locul faptei și au acordat primul ajutor persoanei înjunghiate, aceasta având plagă deschisă la nivelul gâtului și fiind în stare de inconștiență. Până în momentul în care a sosit ambulanța, după aproximativ 20 de minute, polițiștii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a salva viața victimei, punând o compresie la nivelul gâtului pentru a asigura o hemostază provizorie”, se arată într-un document al IPJ Timiș.

Același document a fost semnat pe Alin Petecel, șeful inspectoratului, pe 22 septembrie. Invocându-se Legea nr. 360 din 2022 privind statutul polițistului, modificările și completările ulterioare, profesionalismul și modul responsabil de îndeplinire a atribuțiilor le-au adus celor doi polițiști recompensa unor „felicitări scrise”.

Comentarii

comentarii