Acasă Eveniment Doi români au încercat să treacă șase irakieni frontiera, dar au fost...

Doi români au încercat să treacă șase irakieni frontiera, dar au fost prinși de polițiști

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, pe 1 iunie, șase cetățeni irakieni, sprijiniți de doi români, care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei.

Mai exact, în baza unei informații primite, polițiștii de frontieră s-au deplasat pe comunicaţia Denta-Moraviţa-Gherman, unde au depistat două autoturisme care circulau în regim de taxi şi care nu au oprit la semnal. Într-un final, cu ajutorul traficului, cele două autoturisme au fost ajunse de oamenii legii.

„Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că cele două autoturisme sunt conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 50, respectiv 53 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Timiş. În cele două autoturisme, care circulau în regim de taxi, au fost descoperiți şase cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, pentru cercetări”, transmit reprezentanții I.T.P.F. Timișoara.

Polițiștii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Irak, trei bărbaţi, o femeie și doi minori, cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani. Cei doi șoferi ar fi trebuit să îi transporte în apropierea frontierei  pe cei șase cetăţeni străini, iar de acolo aceștia urmau să ajungă mai departe într-un stat din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei şase cetățeni irakieni. De asemenea, cei doi cetățeni români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de  trafic de migranţi, fiind reținuţi pentru 24 de ore.

Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, mai transmit reprezentanții Poliției de frontieră.

Comentarii

comentarii