Acasă Politica Doi timişoreni, în topul cel mai înstăriţi parlamentari

Doi timişoreni, în topul cel mai înstăriţi parlamentari

464
DISTRIBUIȚI

plen-parlament1

Peste 22 de milioane de euro are în conturi cel mai bogat parlamentar român, în timp ce un alt deputat se laudă cu 70 de terenuri.

La capitolul case, parlamentarul cu cel mai bogat portofoliu imobilar spune că are 15 astfel de locuinţe. Publicaţia “Gândul” a analizat declaraţiile de avere ale tuturor aleşilor din Parlamentul României. Doi dintre cei care se regăsesc în topuri sunt timişoreni.

Liberalul Ben-Oni Ardelean, senator pe Colegiul 1 Timişoara, se află pe poziţia a 9-a în topul latifundiarilor din Parlament. Acesta are în proprietate 15 terenuri. Liderul UNPR Timiş, Ion Răducanu (deputat pe Colegiul 4 Timişoara), se află tot pe poziţia a 9-a, însă în topul sumelor din conturi. Conform propriei declaraţii de avere, acesta are 560.000 de euro în conturi.

Deputatul PSD Zisu Stanciu este parlamentarul cu cele mai multe terenuri. Nici mai mult, nici mai puţin de 70 de terenuri a declarat pesedistul că deţine, cele mai multe fiind în judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa. Zisu Stanciu nu stă rău nici la capitolul “Clădiri”, potrivit declaraţiei sale de avere având 12 astfel de imobile (11 apartamente în Bucureşti şi un spaţiu comercial) şi poziţionându-se astfel pe locul trei în topul imobiliar al parlamentarilor. În conturi însă, doar 104.000 de euro.

top terenuri

La categoria “cele mai multe clădiri”, deputatul PC Ion Diniţă conduce clasamentul detaşat, cu 15 de astfel de imobile. Mai mult, Diniţă îl urmează pe Stanciu şi la numărul de terenuri, fiind pe locul doi în respectivul clasament, cu 40 de terenuri, majoritatea fiind în judeţul Braşov. În ce priveşte banii declaraţi în conturile sale, deputatul PC stă la fel de “prost”ca liberalul Stanciu: puţin peste 73.000 de euro. Pe lângă sumele trecute în declaraţie, Diniţă mai deţine şi obiecte de artă şi bijuterii în valoare de 90.000 de euro, un BMW X5 şi un Citroen 02.

top cladiri

Deputatul Sebastian Ghiţă este pe primul loc în topul conturilor, cu 22 de milioane de euro. Ghiţă nu se poate lăuda decât cu o locuinţă în Ploieşti şi trei terenuri intravilane. Ghiţă mai susţine că are obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, plus bijuterii şi ceasuri de aproape 4 milioane de euro. Mai mult, potrivit declaraţiei sale de avere, Ghiţă l-a împrumutat pe Iacobescu Alexandru cu aproximativ 93 de milioane de euro.

top conturi

Detalii pe Gandul.info!

Comentarii

comentarii