Acasă Eveniment Doi turci au plătit 4.000 de euro pentru două paşapoarte false

Doi turci au plătit 4.000 de euro pentru două paşapoarte false

874
DISTRIBUIȚI

vama nadlac 64518700A crescut preţul paşapoartelor falsificate. Acestea au ajuns la 2.000 de euro/bucata.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni turci, o femeie împreună cu fiul ei, care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de paşapoarte  de serviciu turceşti false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-o maşina marca Mercedes condusă de un cetăţean bulgar, o femeie şi un tânăr, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu două paşapoarte de serviciu turceşti. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unor documente autentice. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetăţeni turci, mamă si fiu, în vârstă de 38, respectiv 17 ani, solicitanţi de azil în România. Cei doi au declarat că au şi-au cumpărat cele două paşapoarte cu suma de 4.000 euro şi au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria celor doi cetăţeni turci şi le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Comentarii

comentarii