Acasă Eveniment Doisprezece migranți care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, depistați de...

Doisprezece migranți care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, depistați de polițiștii de frontieră arădeni în week-end

DISTRIBUIȚI

În zilele de vineri și sâmbătă, poliţiştii de frontieră din județul Arad au depistat doisprezece cetăţeni asiatici care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.Zece, cetățeni din Irak și Siria, au fost opriți la 400 de metri de linia de frontieră, în apropierea de Vărșand, iar alți doi, indieni, au încercat să treacă pe la PTF Nădlac II în baza unor permise de ședere suedeze false.

În data de 14 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au observat, în jurul orei 03.30, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, un grup de zece persoane a căror prezenţa în zonă era evident suspectă.

Conduși la sediul instituției pentru cercetări, s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, respectiv Siria, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi doi minori  în vârstă de 17 ani. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cu câteva ore înainte,pe 13 decembrie,în jurul orei 21.00, politiştii de frontieră au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota alte două persoane de sex masculin care încercau să treacă fraudulos granița. La legitimare, bărbații auprezentat două permise de şedere având însemnele autorităţilor din Suedia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetăţeni din India, în vârstă de 25, respectiv 28 de ani.Aceștia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, în baza documentelor false.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite Poliția de Frontieră.

Comentarii

comentarii