Acasă Actualitate Doliu fiscal pentru administrația Fritz: a restituit cota adițională de 50%, încasată...

Doliu fiscal pentru administrația Fritz: a restituit cota adițională de 50%, încasată nelegal pe 2023, de la o firmă timișoreană

DISTRIBUIȚI

Într-o defensivă fără precedent, Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara, în data de 19.02.2025, a restituit cota adițională de 50% încasată nelegal, chiar înainte de a primi decizia definitivă redactată a instanței, după ce a recalculat pentru firma timișoreană CIT GRUP impozitul pe clădiri plătit în anul 2023.

Acesta este efectul direct al anulării HCL nr. 664/2022 prin Sentința nr. 369/18.04.2024 a Tribunalului Timiș, rămasă definitivă prin Decizia nr. 117/06.02.2025 a Curții de Apel Timișoara.

Acțiunea a fost inițiată de către Dan Iliescu, patronul firmei și, în același timp, reprezentant al Mișcării Întreprinzătorilor Timișoara și al Asociației pentru Antreprenoriat din România.

Recalcularea confirmă fără niciun dubiu că suprataxarea a fost abuzivă și ilegală, iar administrația locală a recunoscut acest lucru prin propria decizie fiscală. Interesantă este și promptitudinea cu care funcționarii Direcției Fiscale au întocmit această decizie.

„Toți funcționarii publici trebuie să fie în slujba comunității, nu doar unii!

Ce înseamnă această decizie?

Confirmă că majorarea impozitului prin HCLMT 664/27.12.2022 a fost nelegală. Demonstrează că acțiunea în instanță inițiată de C.I.T. GRUP SRL a fost corectă și justificată. Creează un precedent solid pentru toți proprietarii de clădiri nerezidențiale afectați de această cotă adițională. Au fost demarate acțiuni pentru anularea cotei adiționale de 50% aplicată și automobilelor din Timișoara!”, au transmis reprezentații firmei și cei care îi consiliază juridic.

Decizia justiției și realitatea fiscală coincid: taxele trebuie să fie corecte, transparente și conforme legii. “Dacă ai plătit deja impozitul majorat, această decizie poate fi un argument solid pentru recuperarea sumelor achitate în plus! În prezent, zeci de persoane juridice și fizice au inițiat acțiuni, iar pentru a asigura succesul, este esențial să ne strângem împreună cât mai mulți!

Acum este momentul decisiv!

Ne aflăm într-un punct unic în istoria Timișoarei, un moment în care fiecare cetățean are puterea de a schimba ceva! Nu am mai avut niciodată această oportunitate – acum fiecare implicare contează! Aceasta nu este doar o luptă pentru bani. Este o luptă pentru dreptate, pentru viitorul Timișoarei și al copiilor noștri. Dacă ne mobilizăm acum, putem corecta aceste abuzuri și putem oferi un echilibru social real”, au mai spus cei care au obținut victoria împotriva administrației Fritz.

La începutul acestei luni, SC CIT GRUP SRL, reprezentată de avocatul Alin Trăilescu, a obținut o decizie istorică, devenind prima societate privată din Timișoara care a anulat, în mod definitiv și irevocabil, aplicarea creșterii cu o cotă adițională de 50% a impozitului pentru clădirile nerezidențiale. Hotărârea a fost pronunțată joi, 6 februarie 2025, de către judecătorii Curții de Apel. Sentința este un precedent care deschide calea pentru toți timișorenii care dețin clădiri nerezidențiale, de a-și câștiga în instanță dreptul de a nu plăti cota adițională de 50% a impozitului, așa cum a cerut conducerea Primăriei Timișoara și cum a aprobat Consiliul Local.

Toate persoanele fizice și juridice interesate de recuperarea cotei adiționale de 50% a impozitelor pentru anii 2021, 2022, 2023, 2024 și 2025 sunt rugate să îl contacteze pe domnul avocat Alin Trăilescu.

Ce pot face alți antreprenori, mici și mari, din Timișoara, în continuare?

Cei ce au câștigat procesul împotriva primăriei îi îndeamnă să solicite recuperarea sumelor plătite în plus și să nu amâne demersul, acum fiind momentul cel mai bun pentru a corecta aceste abuzuri fiscale.

Preluarea în lista colectivă persoane juridice se va închide marți, 25 februarie 2025, la orele 15:00 și inițiatorii nu vor mai deschide o altă lista până la finalizarea acțiunii în instanță. Înscrierea se poate face pe grupul de lucru de WhatsApp, pe linkul: https://chat.whatsapp.com/BsTEUPe8U3I8cJWpTnMlCb

Pentru persoanele fizice, aceiași inițiatori vor anunța până pe 28 februarie 2025 ce soluții vor aborda.

Comentarii

comentarii