Acasă Actualitate Domașnea-Caransebeș – ultimul lot al al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj are...

Domașnea-Caransebeș – ultimul lot al al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj are proiectant desemnat

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR a desemnat câștigătorul ofertei pentru ultimul lot al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj. El a mai spus că finanțarea este asigurată prin Programul Transport și are o valoare de 21,77 milioane de lei, fără TVA.

„Ultimul lot al al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj are proiectant desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul privind elaborarea Studiului de Fezabilitate al Lotului 3 (Domașnea-Caransebeș) al acestui drum de mare viteză, CNAIR a desemnat astăzi câștigătoare oferta unei Asocieri de firme româno-franceze. Finanțarea este asigurată prin Programul Transport și are o valoare de 21,77 milioane de lei (fără TVA). Durata alocată efectiv elaborării Studiului de Fezabilitate este de 22 de luni. Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații. După finalizarea acestui contract va fi lansată în licitație documentația necesară construirii Lotului 3 (45 de km) al Drumului de mare viteză Filiași – Lugoj”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Acesta a reiterat că drumul de mare viteză Filiași-Lugoj de aproximativ 230 de kilometri e împărțit în patru loturi, scrie News.ro. „- Lotul 1 (Filiași – Drobeta Turnu Severin): 70 km. Constructorul a fost desemnat în 13 februarie 2023. – Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea): 65 km. Constructorul a fost desemnat în 28 februarie 2023. – Lotul 3(Domașnea – Caransebeș): 45 km. Constructorul a fost desemnat în 31 martie 2023. – Lotul 4 (Caransebeș – Lugoj): 50 km. Constructorul a fost desemnat în 28 februarie 2023”, a completat Grindeanu.

 

Comentarii

comentarii