Acasă Actualitate Dominic Fritz a mai făcut un cadou de aproape 8.000 de euro...

Dominic Fritz a mai făcut un cadou de aproape 8.000 de euro unei firme de consultanță obscure

DISTRIBUIȚI

În ultima zi a anului 2021, primarul Dominic Fritz a mai făcut un cadou de aproape 8.000 de euro unei firme obscure – Luminspino SRL.

Anterior, în iulie 2021, aceeași firmă a primit, fără licitație, 20.000 de euro de la Primăria Timișoara pentru „consultanță pentru facilitarea elaborării strategiei de smart city”.

În 31 decembrie, PMT a semnat cu Luminspino SRL un contract, de aproape 40.000 de lei, cu TVA, de „achiziție a serviciilor de consultanță tematică pentru elaborarea planului de investiții din cadrul proiectului Bilbao AS – Fabrik Transfer Network – AS TRANSFER, finanțat în cadrul proiectului URBACT III – Mecanism de transfer Acțiuni Inovative Urbane”.

Proiectul AS Transfer este finanțat prin URBACT III – Mecanism de transfer Acțiuni Inovative Urbane. Lider de proiect este Bilbao Ekintza – societatea de dezvoltare economică a orașului Bilbao, cu parteneri Agenția de Dezvoltare Regională a orașului Bielsko Biala (Polonia), Municipiul Timișoara și Municipiul Tartu (Estonia). El are o durată de 18 luni, în perioada 9 martie 2021 – 9 septembrie 2022, și o valoare totală de 502.825 euro, Contribuția Primăriei Timișoara este de 100.115 euro.

Luminspino SRL, înființată în 2014, este administrată de Raluca Cibu-Buzac, fost director al  Direcției Politici Regionale și Internaționale din cadrul ADR Vest. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma are ca obiect de activitate: „cercetare – dezvoltare în alte științe naturale și inginerie.” De la înființare încoace, bilanțul firmei a fost 0 pe linie, atât la număr de angajați, cât și la cifră de afaceri.

“Administrația Fritz n-are bani pentru “nimic”. De ce? Pt că bugetul local este supus unui jaf fără precedent. Tot felul de firme / firmulețe / ong-uri primesc pachete de 20.000-30.000 euro chipurile pt consultanță și elaborarea de pretinse studii, în realitate ca recompense pt susținerea în campanie. Ultima ispravă: acordarea a peste 20.000 euro prin atribuire directă către o firmă care în cei 7 ani de existență n-a avut nicio clipă niciun angajat și nu are nici în prezent! O asemenea firmă va asigura consultanța “pentru facilitarea elaborării strategiei de smart city și transformare digitală a Municipiului Timișoara”. Ea se cheamă Luminspino SRL”, preciza, în vara anului trecut, fostul primar Nicolae Robu.

Pe pagina de internet a Luminspino SRL se scrie că “Raluca este un deschizător de drum, având viziune pentru transformare și o mentalitate antreprenorială deosebită. A reușit întotdeauna să pună bazele unor proiecte inovatoare și să le dezvolte de la idee la extindere, implicând echipe puternice și autonome.”

Comentarii

comentarii