Acasă Actualitate Dominic Fritz, despre ultima sa vizită la București: „Țin la o relație...

Dominic Fritz, despre ultima sa vizită la București: „Țin la o relație bună cu președintele Consiliului Județean, dar țin și la această strategie de a ține legătura cu Bucureștiul”

DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a avut, în ultima lună, mai multe vizite la București. Pe ultima, de marți, 23 februarie, a făcut-o împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Miercuri, primarul a ținut să explice de ce consideră atât legătura cu CJT-ul, cât și cea cu guvernul foarte importante.

„De mult ne-am propus să facem unele întâlniri comune, să clarificăm că ne luptăm pentru unele proiecte importante pentru Timișoara și județul Timiș. Suntem conștienți că tocmai aceste relații nu au funcționat, între Timișoara și județ și cele ale administrațiilor locale și județene cu guvernul. De aia țin la o relație bună cu președintele Consiliului Județean, dar țin și la această strategie de a ține legătura cu Bucureștiul. Mulți se întreabă ce tot caut la București. Accept aceste critici cu mult drag, pentru că știu că este foarte bine că există un dialog constant. Simt că acesta aduce rezultate și sper ca, cât de curând, acestea să se și vadă”, a declarat Fritz.

De exemplu, în vizita de marți, Fritz avut întâlniri la Ministerul Mediului, CNI, Ministerul Culturii, TransGaz și Ministerul Transporturilor, dar s-a văzut și cu premierul Florin Cîțu. La unele dintre acestea a participat și Alin Nica. În principal, edilul-șef al Timișoarei a lăudat noul buget de stat: „Ne-am întâlnit și cu premierul Cîțu și am ridicat problema bugetului. M-am bucurat să aud că guvernul a reușit să prezinte un buget cât de cât realist. Ne bucurăm că vom primi cote defalcate din impozite pe venit, 63-65%, încă se discută. Vom avea plătite din bugetul de stat 90% din cheltuielile asistenților persoanelor cu handicap, la fel, și bursele vor fi plătite parțial din bugetul de stat. În general, sunt mulțumit și sper ca bugetul să treacă de parlament”.

 

La „Mediu”, Fritz a purtat discuții despre economia verde și energia verde, despre Pădurea Verde și stațiile de măsurare a calității aerului. La CNI, împreună cu Nica, primarul a insistat pe importanța noului stadion și a sălii polivalente, dar a încercat și să introducă spre finanțare proiecte de cultură, precum MultipleXity. La Ministerul Culturii s-a reluat încă o dată discuția despre importanța susținerii programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, iar la TransGaz au fost reluate discuțiile despre legarea Colterm la rețeaua companiei, dar și despre alte proiecte de dezvoltare a acesteia în

Discuții mai importante au fost la Ministerul Culturii. Fritz a anunțat că a fost făcută propunerea de subsecretar de stat – comisar guvernului pentru Capitală Culturală Europeană. „Urmează să fie discutat în USR PLUS, fiind o propunere politică, dar sper că în curând vom putea publica această propunere”, a declarat Fritz.

Altă întâlnire pe care a pus accentul Fritz a fost cea cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. S-a precizat că lucrurile progresează la centura sud, fiind efectuate până acum 20% din lucrări. Speranțele primarului sunt ca până la finalul anului să fie finalizate în proporție de 50%. A mai fost discutată problema intersecției centurii cu Drumul Boilor, iar ministrul a promis că în curând vor fi prezentate și primele propuneri în privința autostrăzii Timișoara – Belgrad.

 

Comentarii

comentarii