Acasă Actualitate Dominic Fritz folosește copiii în scop electoral, mințind și manipulând cu ajutorul...

Dominic Fritz folosește copiii în scop electoral, mințind și manipulând cu ajutorul angajaților Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Una dintre tehnicile de manipulare cel mai des uzitate de primarul Dominic Fritz este folosirea copiilor în diverse acțiuni de propagandă. Pe pagina sa de faceboook apar sute de poze și filmări cu copii, unii minori pentru care nu a existat consimțământul părinților sau al tutorilor. Copiii din școli și licee au fost mobilizați la diferite acțiuni la care a apărut și primarul Fritz, fiind, fără voia lor, implicați în campania electorală.

Cea mai recentă manipulare a fost făcută de către Dominic Fritz, împreună cu propagandiștii din Primăria Timișoara, joi, 25 aprilie 2024.

Denaturarea adevărului i-a indignat și i-a dezamăgit atât pe copii cât și pe părinții acestora, susținători, prieteni și oameni care îi cunosc. Iar minciuna este una flagrantă. Echipa lui Fritz de campanie neoficială, adică angajații primăriei, a făcut o postare pe contul de Facebook al Primăriei Timișoara în care au mințit la modul grosolan.

Astfel. pe contul primăriei, comunicatorii au postat mai multe imagini cu copii împreună cu primarul Fritz și cu un roboțel făcut de elevii de la liceul Carmen Sylva.

“Timișoara are cu ce să se mândrească. Trei echipe de tineri extrem de talentați, de la Colegiul Național Carmen Sylva, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau și Colegiul Național Bănățean, au reprezentat orașul nostru la Competiția națională de robotică. Cei de la CSH – echipa Colegiului Național Carmen Sylva – au ocupat prima treaptă a podiumului. Roboțelul care le-a adus victoria este construit de la 0 de ei, la fel și codul utilizat, creat în totalitate de elevi. Operează autonom și poate executa o serie întreagă de comenzi. Azi au făcut o mică demonstrație la care l-au invitat și pe primarul Dominic Fritz. Plini de entuziasm, tinerii au vorbit despre pasiunea care îi unește. Energia lor, de-a dreptul molipsitoare, ne-a adus tuturor un plus de încredere că viitorul aparține celor care își urmează visurile. Rezultatele sunt pe măsura pasiunii, iar echipa CSH va pleca în Statele Unite, fiind selectată să ia parte la Concursul internațional de robotică. Le dorim mult succes, lor și tuturor copiilor talentați din Timișoara!”, este textul care însoțește pozele.

În doar câteva rânduri propagandiștii Primăriei Timișoara au comis două mari minciuni și dezinformări.

În realitate, echipa AiCitizens, elevii de la Colegiul Național ,,Al.I.Cuza” din Focșani, sunt campionii mondiali ai competiției FIRST Tech Challenge, desfășurată în orașul Houston din SUA.

“Astăzi pornim în drum spre casă. După multe ore de zbor, vom ajunge la ✈️Aeroportul Otopeni unde vom simți și mai aproape căldura susținerii voastre.💗 În același timp, cu siguranță, veți avea multe întrebări și curiozități la care suntem nerăbdători să vă răspundem, de aceea vă așteptăm cu drag la o conferință de presă pe care o vom susține🗓️ joi, 25 aprilie, la ora 16, la 📍Colegiul Național ,,Al.I.Cuza” Focșani, la clubul de robotică, acolo unde sutele de ore de muncă au plămădit succesul de care astăzi ne bucurăm toți: suntem campionii mondiali!”, au postat pe rețelele de socializare campionii reali ai competiției, elevii echipei AiCitizens ai liceului din Focșani.

Comunicatorii de la Primăria Timișoara scriu că tinerii elevi l-au invitat pe primarul Fritz să asiste la o demonstrație practică cu roboțelul făcut de ei.

În realitate, un inspector școlar, plin de zel și devotat primarului Fritz, a exploatat evenimentul și participarea copiilor și le-a dat directivă nescrisă cadrelor didactice de la liceul Carmen Sylva să meargă la primărie, unde, în sala de ședințe de la cabinetul primarului, au prezentat roboțelul, scrie ecopolitica.ro. Deci nu copiii au avut inițiativa de a-l invita pe primar.

Competiția FIRST Tech Challenge este o competiție adusă în România de o asociație, de Asociația Nație prin Educație. La această competiție România are o campioană mondială: elevii echipei AiCitizens ai liceului din Focșani. Știrea a fost difuzată de mass media națională și internațională și au curs mii de felicitări pe rețelele de social media.

Există etapele regionale, naționale și internaționale. Echipa din Timișoara, CSH de la liceul Carmen Sylva nu a reușit să se califice la această etapă internațională.

La etapa națională, timișorenii nu s-au clasat pe primele trei locuri, ci au primit un premiu de consolare, un “Judge Award”, nicidecum locurile I, II sau III.

Fără a minimaliza munca elevilor din Timișoara, trebuie precizat că echipa CSH de la liceul Carmen Sylva nu pleacă în Statele Unite. O șansă există, dar e mică și relativă, nicidecum în acord cu beatitudinea cu care cei din Primăria Timișoara au transmis că “echipa CSH va pleca în Statele Unite, fiind selectată să ia parte la Concursul internațional de robotică”.

Conform ecopolitica.ro, în realitate este vorba despre alte două competiții, de mai mică anvergură, la care aplică echipe din întreaga lume și aceste competiții sunt Maryland Tech Invitational și Chicago Robotics Invitational, care sunt însă competiții off season și sunt un fel de etape ale prestigiosului FIRST Tech Challenge. La aceste competiții echipele din toată lumea se înscriu și există o perioadă de selectare a celor mai bune echipe din întreaga lume, printre care s-a înscris și echipa CSH de la Colegiul Carmen Sylva din Timișoara. Aceste două competiții au loc la vară, una în luna iunie, cealaltă va avea loc în luna iulie. Echipa timișoreană CSH vizează una dintre aceste două competiții internaționale, fie cea de la Maryland sau cea de la Chicago. Este singura echipă din Timișoara care s-a înscris dar încă așteaptă un răspuns din partea organizatorilor americani dacă sunt sau nu selectați să plece în SUA.

Copiii și mentorii lor, din echipa CSH de la Carmen Sylva merită felicitări și apreciere pentru muncă, perseverență și puterea de a spera. Dar nu merită faptul că au ajuns victimele unor grosolane manipulări politice, electorale.

Comentarii

comentarii