Acasă Actualitate Dominic Fritz îl atacă pe Robu pentru situaţia de la Asociaţia Timişoara...

Dominic Fritz îl atacă pe Robu pentru situaţia de la Asociaţia Timişoara 2021

1181
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR la funcţia de primar al Timişoarei; Dominic Fritz, consideră că situaţia actuală de la Asociaţia TM 2021 este o consecinţă a modului defectuos în care actualul primari şi-a exercitat atribuţiile.

„Domnul Robu, din păcate, ba s-a implicat prea mult şi a politizat prea mult, ba nu şi-a făcut temele”, a spus Fritz.

El insistă că Nicolae Robu a forțat modificarea Statutului, pentru a dobândi mai multă putere, obiectivul urmărit fiind, printre altele, să numească sau demită directorul executiv după propriul plac. 

„A spus că primăria se va retrage din această asociație și că își va face propriul proiect de capitală culturală. Acum domnul Robu, după ce a distrus fotbalul Timișoarei, vrea să distrugă și cultura Timișoarei și vrea să își facă cumva capitala culturală pe persoană fizică. Acest proiect e al timişorenilor şi al României. În loc să dezbine și mai departe și în loc să închidă asociația, ar trebui să o deschidă; Noi am făcut mai multe propuneri să democratizăm asociația, să includem sectorul cultural în decizie, pentru că, în mod absurd, sectorul cultural în Timișoara nu are nimic de spus în această asociație. Dar el face opusul, el privatizează totul și vrea să fie, și în domeniul acesta, singurul șef˝, a declarat Dominic Fritz. 

Reprezentantul USR a ţinut să-i facă şi câteva recomadări adversarului său pentru postul de primar. „Să își facă temele, să meargă la București, să vorbească cu Guvernul, care ar trebui să numească un secretar de stat pentru capitală culturală, să își plătească partea de finanțare, să investească în Muzeul Revoluției din Timișoara, pentru că de 30 de ani

Comentarii

comentarii