Acasă Actualitate Dominic Fritz înființează o comisie de specialiști pentru combaterea efectelor pandemiei de...

Dominic Fritz înființează o comisie de specialiști pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

1776
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, încă de dinainte de a fi învestit, a purtat discuții cu specialiștii din domeniul Sănătății, dar nu numai, în legătură cu pandemia de COVID-19 și modalitățile prin care aceasta poate fi gestionată. Soluția pe care o propune marți, 27 octombrie, Fritz, găsită în urma discuțiilor cu experții, ar fi formarea unei comisii de specialitate, din care să facă parte medici, sociologi, manageri și ingineri.

„Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timișoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș să discutăm o strategie de testare”, scrie, marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook noul primar al Timișoarei.

Acesta a purtat discuții și cu reprezentanții asociației patronilor din domeniul ospitalității, organizați în Horetim, dar și cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al Județului Timiș. „Imediat după învestirea în funcția de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcțiune și o comisie de experți care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timișoara”, anunță Fritz. Din această comisie ar urma să facă parte:

  • conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie;
  • dr. Virgil Musta – șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș;
  • conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog;
  • dr. Octavian Jurma – medic și cercetător;
  • dr. Val Mureșan – manager și inginer.

„Am avut aseară (luni, 26 octombrie – n.r.) o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitația mea să facă parte din comisie. (…) Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituții, experți, cetățeni și industrii putem controla epidemia în Timișoara și că doar împreună putem identifica acele soluții care să ne țină sănătoși și ca societate”, încheie Fritz.

Comentarii

comentarii