Acasă Administraţie Dominic Fritz, întâlnire cu comunitatea evreilor din Timișoara și cu CNI. Ce...

Dominic Fritz, întâlnire cu comunitatea evreilor din Timișoara și cu CNI. Ce proiecte urmărește primarul și cum avansează cele deja lansate

856
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a vorbit, marți, despre stadiul diferitor investiții majore din Timișoara. Acesta a reluat ideea modernizării sinagogii din cartierul Fabric, o posibilă investiție a primăriei, dar a prezentat și cele realizate de Compania Națională de Investiții: stadionul, sala polivalentă și baza sportivă de lângă Heaven.

Fritz a spus că s-a întâlnit, de curând, cu președintele Comunității Evreiești din Timișoara, Luciana Friedmann, cu deputatul evreilor, Sivliu Vexler, dar și ambasadorul Israelului în România, David Saranga. Au fost discutate două proiecte: cele ale Sinagogilor din cartierele Cetate și Fabric. Dacă la primul lucrările avansează, în cazul celeilalte, primarul a simțit că este nevoie de completări.

„Trebuie să facem investiții și vom putea să reabilităm și să o refolosim ca centru cultural. Acum ne gândim la concept și toți pașii legali necesari pentru asta. Vreau să mulțumesc comunității evreilor pentru asta. Cu reabilitarea acestei sinagogi o să fie un prim pas pentru regenerarea cartierului Fabric”, a spus Fritz. Conform acestuia, în luna ianuarie, cel mai probabil, Consiliul Local va vota trecerea clădirii în administrarea municipalității, iar de atunci va putea începe și elaborarea propriu-zisă a proiectului.

Fritz a vorbit și despre o altă întâlnire de-a sa, cu Manuela Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții, în care au discutat proiectele realizate de aceasta la Timișoara: „Avem stadionul, proiect al CJT-ului; sala polivalentă de 16 mii de locuri și o bază sportivă în aceeași zonă, lângă clubul Heaven. Mă bucur foarte mult că pentru sala polivalentă s-a finalizat licitația. Au fost multe firme, a câștigat una, iar acum suntem în etapa de contestații, după care vom avea un proiectant, iar apoi va fi semnat contractul de proiectare. Din partea primăriei și municipiului trebuie să mai facem câțiva pași: documentele tehnico-economice și să punem la dispoziție terenul. Va mai dura câțiva ani până vom avea Sala Polivalentă.

Baza sportivă de lângă clubul Heaven va fi pe un teren de 14 mii de metri pătrați. Am semnat contractul cu executantul în noiembrie și am predat amplasamentul către firma care se va ocupa de proiectare și construcție. Dacă totul merge conform planului, s-ar putea să avem această bază sportivă la începutul lui 2022. Vom avea teren de fotbal cu nocturnă și 500 de locuri în tribune, dar și un alt teren de handbal și baschet. Este o zonă cu baza sportivă și sală polivalentă, o zonă de sport și agrement, pe care trebuie să o gândim împreună. Până acum, au fost gândite insular. CNI doar face construcția, nu se ocupă de cum se vor conecta. Va trebui să realizăm efectiv o stradă între polivalentă și stadion, să avem planificare pentru aceste proiecte mari”.

Comentarii

comentarii