Acasă Actualitate Dominic Fritz, nemulțumit de modul de selectare a proiectelor PNRR din sănătate:...

Dominic Fritz, nemulțumit de modul de selectare a proiectelor PNRR din sănătate: ”Seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a reacţionat, miercuri, după ce Ministerul Sănătăţii nu a acceptat pe lista pentru finanţare cu fonduri PNRR două proiecte ale municipalităţii, respectiv construirea unei maternităţi şi dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu”. Edilul este de părere că modul de selectare a proiectelor ce vor primi bani ”seamănă cu o partidă de alba-neagra”. 

Dominic Fritz a scris, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, că cele două proiecte ale Primăriei Timişoara, respinse la finanţare din PNRR, puteau începe imediat.

”Azi, la Bucureşti, s-a decis că noua maternitate a Timişoarei şi dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanţate de Ministerul Sănătăţii. Două proiecte care puteau începe imediat. Clădirea de şase etaje a noului Spital de Copii e gata, ne trebuie 100 de milioane de lei să cumpărăm dotările. Autorizaţia de construire a noii maternităţi e semnată, ne trebuie 800 de milioane de lei pentru a începe construcţia”, a scris primarul din Timişoara.

Edilul le-a transmis timişorenilor că va găsi resurse de finanţare din alte părţi.

”Le spun timişorenilor, cadrelor medicale şi pacienţilor: vom găsi aceşti bani în altă parte. Căutăm alte surse de finanţare. Ne vom descurca, dar nu abandonăm spitalele, pentru că timişorenii au nevoie de servicii medicale moderne. De asta, construim patru clădiri noi de spitale şi am investit anul trecut aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timişoarei. Toţi ştim condiţiile în care Uniunea Europeană dă României banii din PNRR: investiţiile să fie finalizate până în 2026, altfel se pierd banii. M-aş bucura ca Ministerul Sănătăţii să reuşească ce n-a reuşit până acum niciun ministru: să finalizeze în trei ani ruina de pe Torontalului şi să o transforme în Institut Oncologic. Sunt primul care ar aplauda o asemenea realizare. Până atunci însă, văd că modul de selectare al proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”, a mai precizat edilul Timişoarei.

Două proiecte din judeţul Timiş au fost acceptate la finanţare din PNRR, de către Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre Institutul Oncologic de la Timişoara şi despre o nouă clădire pentru Spitalul Municipal Lugoj.

Comentarii

comentarii