Acasă Actualitate Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei. Tribunalul Timiş a respins toate cele...

Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei. Tribunalul Timiş a respins toate cele trei contestaţii făcute împotriva sa

1875
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a dat, miercuri, 28 octombrie, câștig de cauză lui Dominic Fritz, respingând contestațiile făcute la validarea mandatului său ca primar al Timișoarei. Reamintim, a fost vorba despre trei contestații, făcute de Adrian Popescu, avocat și candidat ALDE la Primăria Timișoara, Monică Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole Timișoara, și Călin Petrescu, fost DJ la Radio Timișoara. Marți, judecătorii au amânat decizia pentru 24 de ore, unul dintre aceștia alegând să se retragă din complet, considerându-se incompatibil, după ce a condus și Biroul Electoral Timiș.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosar nr.25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020”, se arată în sentinţa dată de judecătorii Tribunalul Timiş.

Fritz a și stabilit deja, după discuții cu prefectul Liliana Oneț, data ceremoniei de învestire. Aceasta va avea loc vineri, 30 octombrie, ora 10.00. Inițial, aceasta era programată pe marți, 27 octombrie, la fix o lună de zile de alegeri, pe care le-a câștigat cu 53% din voturi.

„Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.

Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.

Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a scrie Fritz pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii