Acasă Administraţie Dominic Fritz, o primă întâlnire cu ONG-urile care doresc să se implice...

Dominic Fritz, o primă întâlnire cu ONG-urile care doresc să se implice în strategia anti-COVID-19 a Primăriei Timișoara

1663
DISTRIBUIȚI

Pe 12 noiembrie, printre altele, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut o întâlnire cu reprezentanții societății civile care s-au arătat dispuși să se alăture proiectului OXIGEN pentru Timișoara, parte a Strategiei anti-COVID 19 ”Parteneriatul pentru Timișoara”. Prin acest program, municipalitatea dorește să echipeze cât mai multe paturi de spitale cu concentratoare de oxigen, necesare pacienților COVID-19 în stare medie, pentru a nu mai ajunge la ATI. Ulterior, aceste concentratoare, plănuiește Fritz, vor putea fi date și pacienților care se tratează la domiciliu.

La această primă întâlnire, organizată online, au participat 12 asociații și organizații, iar pe viitor sunt așteptați cât mai mulți reprezentanți ai societății civile să se alăture acestei inițiative. Momentan, au dat curs invitației lui Fritz: Civic TM, Fundația Comunitară, VentilaTM, Alergotura, Centrul Cultural Plai, AnticovidTM, Banat IT, Civicultura, RescueTM, Școala mamei Junior, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, covid19.primariatm.ro.

„Doresc să mulțumesc pentru această primă întâlnire, reprezentanților societății civile, care au răspuns cu rapiditate nevoilor comunității acestui oraș. Am avut o întâlnire constructivă, în care au fost clarificate modalitățile de lucru și s-au identificat nevoile atât la nivel instituțional din punct de vedere al municipalității și al instituțiilor medicale, cât și la nivel individual, din punct de vedere al pacienților. Împreună cu ONG-urile, care sub nicio formă nu înlocuiesc instituțiile statului, vom prezenta o viziune comună și mecanismele de colaborare prin care putem să realizăm proiectul atât de necesar semenilor noștri, OXIGEN pentru TIMISOARA și prin care să poată fi coroborate ofertele de ajutor și nevoile timișorenilor”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Comentarii

comentarii