Acasă Actualitate Dominic Fritz, optimist după prima zi de discuții la guvern: „Am întâlnit...

Dominic Fritz, optimist după prima zi de discuții la guvern: „Am întâlnit la București o mare deschidere pentru Timișoara”

372
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a mers la București pentru a discuta cu reprezentanții guvernului proiectele, dar și problemele orașului. Joi, Fritz a avut întâlniri cu vicepremierul Dan Barna, cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cel al Finanțelor, Alexandru Nazare, și cel al Economiei, Claudiu Năsui. Vineri, el urmează să poate discuții și miniștrii Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, Dezvoltării, Cseke Attila, Sănătății, Vlad Voiculescu, și Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Proiectele noastre de dezvoltare vor primi sprijin din partea Guvernului și valorile pe care le aducem în administrație, profesionalizare și transparență, vor fi susținute prin legislație și finanțare”, a scris Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Printre altele, primarul vine cu vești bune privind deblocarea proiectul de la Drumul Boilor și favorabilitatea arătată de Ministerul Finanțelor și cel al Economiei pentru procesul de concordat preventiv deschis de Colterm și pentru o strategie națională de viabilizare a centralele termice locale. În plus, vicepremierul Dan Barna este optimist că Timișoara va putea primi finanțare din bugetul național și din fonduri europene pentru finalizarea unor mari proiecte, precum pasajul Solventul, și inițierea altora noi.

Fritz a scris, mai pe larg, despre discuțiile pe baza problemei migranților din Timișoara: „Am deschis cu Dan (Barna – n.r.) și tema migranților din Timișoara și voi avea, cât de curând o discuție cu ministrul Administrației și Internelor, Lucian Bode, care are în subordine structurile responsabile. Înainte de drumul la Guvern, am avut o dezbatere cu toți actorii locali implicați în gestionarea acestei probleme și cu societatea civilă și am adus cu mine mesajul lor: Timișoara este orașul din România cel mai afectat și are nevoie de claritate din partea Guvernului pentru această provocare.

Am trecut pe la Parlament, unde președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, mi-a propus – și am acceptat imediat – să inițiem o dezbatere pentru modificările legislative necesare, împreună cu miniștrii și comisiile pentru Drepturile Omului și Apărării ale Parlamentului”.

„A fost o zi lungă și plină și urmează una la fel. Concluzia este că trebuie să reușim pentru că e o șansă istorică să reformăm administrația și să modernizăm țara. Toți cei pe care i-am întâlnit sunt perfect conștienți de miza următorilor patru ani”, încheie primarul.

Comentarii

comentarii