Acasă Politica Dominic Fritz, reprezentantul „valorilor și speranțelor Timișoarei și Banatului” în grupul de...

Dominic Fritz, reprezentantul „valorilor și speranțelor Timișoarei și Banatului” în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României

1383
DISTRIBUIȚI

Vineri, 11 decembrie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, reiterează o idee transmisă prima dată în conferința de presă de marți: va face parte din grupul care va negocia alcătuirea viitorului guvern. Dacă deja este foarte clar că negocierile pentru București se vor purta între PNL, USR și UDMR, rămân de stabilit doar ce guverne revin fiecăruia dintre partide.

„Voi fi în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României. Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici. Este o onoare să reprezint, la București, valorile și speranțele Timișoarei și Banatului. Le mulțumesc colegilor din Alianța USRPLUS care m-au propus și susținut”, transmite Fritz în postarea sa.

Primarul Timișoarei consideră că este nevoie de „un executiv puternic și stabil și de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluții pentru oameni, aici și peste tot în țară”. În opinia sa, este important „să reconstruim statul pe reguli clare, predictibile și drepte, pe respect și empatie față de cetățeni”.

„În vremurile acestea de neliniște și de dezamăgire față de politică, reflectate în absenteism și în rezultatul votului, e o datorie să ținem drept drumul european al României. Aceasta a fost voința Timișoarei exprimată la locale și parlamentate și mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru. Vă voi ține la curent cu mersul discuțiilor”, mai scrie Fritz.

Tot vineri, la conferința de presă de la sediul PNL Timiș, liberalii, în frunte cu Alin Nica, președintele interimar al filialei Timiș și președinte al CJT, și fostul și viitorul deputatul Marilen Pirtea, spuneau că rezultatele înțelegerilor de la București și celor pentru Primăria Timișoara și Consiliului Județean Timiș, în ambele fiind implicate USR PLUS și PNL, vor aduce cu siguranță Timișoara și Timiș mai aproape de realizarea multor proiecte importante. În privința negocierilor în care sunt implicate direct filiale de Timiș ale PNL și USR PLUS, Nica anticipa că „până la finalului anului” vor fi și finalizate, cu fiecare dintre cele două grupări luând câte un viceprimar la Timișoara și un vicepreședinte la CJT.

Comentarii

comentarii