Acasă Actualitate Dominic Fritz: “Salut anunţul făcut astăzi de premierul Florin Câţu că Timişoara...

Dominic Fritz: “Salut anunţul făcut astăzi de premierul Florin Câţu că Timişoara şi localităţile carantinate vor putea începe mai devreme programarea populaţiei generale pentru vaccinare”

511
DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, afirmă, după anunţul că în Timişoara şi în localităţile carantinate se va începe mai devreme programarea populaţiei generale pentru vaccinare, că este important să se vaccineze în zonele cu rată de infectare ridicată. El consideră o veste bună şi eliminarea restricţiei de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. “Era absurd să stăm cu dozele de vaccin în centre şi aproape nimeni să nu aibă dreptul legal să se vaccineze, în condiţiile în care experţii au constatat că este la fel de eficient şi sigur şi pentru persoanele peste 55 de ani. Aceste două decizii ne învaţă un lucru şi constat că a fost înţeles, că virusul ne obligă la mai multă flexibilitate în hotărârile şi măsurile pe care le luăm”, susţine el. 

“Salut anunţul făcut astăzi de premierul Florin Câţu că Timişoara şi localităţile carantinate vor putea începe mai devreme programarea populaţiei generale pentru vaccinare şi să nu mai aştepte 15 martie. Am avut în cursul zilei de azi şi o discuţie cu Valeriu Gheorghiţă care s-a angajat că va facilita acest proces prin platforma de vaccinare cât se poate de repede. Este important să intervenim cu vaccinuri în zonele cu rată de infectare ridicată”, a afirmat Dominic Fritz, luni, într-o postare pe Facebook.

 El consideră că eliminarea restricţiei de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca este o veste bună.

“O altă veste bună este că s-a eliminat şi în România, ca şi în alte state vest-europene, restricţia de vârstă pentru vaccinurile Astra Zeneca. De acum pot şi timişorenii peste 55 de ani să se programeze pentru vaccinurile Astra Zeneca pe platforma naţională de vaccinare. Era absurd să stăm cu dozele de vaccin în centre şi aproape nimeni să nu aibă dreptul legal să se vaccineze, în condiţiile în care experţii au constatat că este la fel de eficient şi sigur şi pentru persoanele peste 55 de ani. Aceste două decizii ne învaţă un lucru şi constat că a fost înţeles, că virusul ne obligă la mai multă flexibilitate în hotărârile şi măsurile pe care le luăm. Virusul se schimbă şi trebuie şi noi să schimbăm armele cu care ne luptăm, tot timpul”, a adăugat Fritz.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în această lună va începe şi etapa a treia de vaccinare, care fusese programată iniţial după data de 15 aprilie, deoarece România va primi 2,6 milioane de vaccinuri în martie, mai mult cu 200.000 decât se preconizase iniţial. Florin Cîţu a anunţat că a cerut ca, în zonele unde sunt locuri disponibile pentru vaccinare şi cei din etapele 1 şi 2 nu doresc să se vaccineze, să se permită celor din etapa a treia.

Premierul a menţionat că a solicitat ca în zonele carantinate sau unde sunt cazuri de Covid-19 şi locuri libere la vaccinare să fie lăsate să se imunizeze şi persoanele din etapa a treia.  

“Am cerut ca zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau în zone unde avem cazuri şi avem locuri libere, să se permită măcar în aceste zone şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa 1 şi etapa a 2 nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Atunci când avem locuri libere putem să lăsăm şi pe ceilalţi să se vaccineze”, a mai transmis Cîţu.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii