Acasă Politica Dominic Samuel Fritz acuză. Timişoara dă de patru ori mai mulţi bani...

Dominic Samuel Fritz acuză. Timişoara dă de patru ori mai mulţi bani decât Oradea, pentru plata poliştilor locali

2084
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR la Primăria Timişoara, Dominic Samuel Fritz, acuză instituţia pentru a cărei conduceri intră în cursa electorală că plăteşte mult prea mult pentru salariile poliţiştilor locali. Este nevoie o reformă în acest sector, spune Fritz, inclusiv la Timişoara, aceşti angajaţi fiind mai necesar a fi prezenţi în cartiere.

Spre deosebire de alte oraşe, în capitala Banatului se dau bani chiar şi dublu pentru acest sector, spune reprezentantul USR.

„În 2019, timișorenii au dat aproape 33 milioane de lei pentru Poliția Locală, din care peste 30 milioane pentru salarii, sporuri, vouchere de vacanță, norme de hrană… Asta înseamnă cca. 100 lei per cap de locuitor anual. Orădenii cheltuiesc 25 lei per cap de locuitor pentru poliția lor. Deci în Timișoara dăm de 4 ori mai mulți bani pentru Poliția Locală decât la Oradea. De 4 ori mai mulți! Rezultatul este că avem un oraș de 4 ori mai sigur? Sau problema era că avem un oraș de 4 ori mai periculos? Zău că nu înțeleg! (Reșița: 40 lei, Constanța: 51 lei, Iași: 73 lei…)”, anunţă Dominic Samuel Fritz.

Siguranţa e necesară pe străzile oraşului, dar nu aşa, mai spune acesta.

„Să fie clar: vrem un oraș sigur și trebuie să investim în siguranța publică. Și polițiștii locali merită respectul nostru. Dar atât timp cât mai sunt străzi unde e beznă mare pentru că iluminatul public nu funcționează sau pentru că cineva din Primărie a ”uitat” să plătească factura de curent, atât timp cât mai sunt cartiere care nu au mai văzut niciun polițist local de ani de zile, atât timp cât sunt servicii sociale în Timișoara care nu au primit subvențiile de la Primărie de luni de zile, mi-e greu să cred că investim banii noștri așa cum trebuie”, subliniază Fritz.

Reforma acestui domeniu al siguranţei publice e necesară, atât la nivel de legislaţie, dar şi ca organizare la Timişoara.

„Susțin o reformă a poliției locale atât la nivel național, cât și o resetare la noi la Timișoara. Voi face un concurs de conducere ca lumea, voi pune accent pe prezența în cartiere, voi eficientiza serviciile de pază prin tehnologie. Doar dacă vom opri mentalitatea de auto-servire din umflatele instituții locale, vom putea crește cu adevărat siguranța timișorenilor. Pentru că mai mulți au întrebat: Desființarea poliției locale ar funcționa, din punctul meu de vedere, doar ca un proiect național, prin restructurarea serviciilor de ordine publică. Nu cred că este fezabil sau isteț ca o astfel de decizie să fie luată izolat la nivel local”, a completat reprezentantul USR.

Comentarii

comentarii