Acasă Cultura Domnița Valahă și albumul de artă Indicele drept peniță – lansate, luni,...

Domnița Valahă și albumul de artă Indicele drept peniță – lansate, luni, la Timișoara. Urmează Florența și Roma

DISTRIBUIȚI

Luni, 28 februarie, de la orele 12.00, la Timișoara, vor fi lansate romanul Domnița Valahă și cartea-album de artă Indicele drept peniță, ambele scrise de prof. univ. dr. Viorica Bălteanu și aflate la a doua ediție.

Vor vorbi despre cărți scriitorii Adrian Dinu Rachieru, Alexandru Moraru și Nina Ceranu, editoarea.

Evenimentul va avea loc la sediul Asociației Culturale a Seniorilor din Timișoara, de pe str. Șt. O. Iosif, 1, în curtea interioară a blocului de la colțul cu Str. Ștefan cel Mare, dincolo de fabrica de bere, înspre calea Buziașului unde, la parter, se află editura domnului Ioan David, intrarea spre sediul asociației fiind vis-à-vis de biserica ortodoxă construită după 1990).

Întâlnirea se va încheia cu un scurt recital susținut de excelentul Gianluca Vanzelli, șeful partidei de flaut în orchestra operei timișorene. În program, compoziții românești și italiene.

”Este vorba despre un eveniment cu conotații destul de speciale. Se spune că ambele volume se citesc cu respirația tăiată, bașca reproducerile de artă și copertele care sunt legate direct de Timișoara și Florența, fiind alte minunății. Cartea despre graficianul Gheorghe Văleanu e prefațată de Elio Satti, cel mai valoros traducător din lirica eminesciană în limba lui Dante. Cu ajurorul lui Dumnezeu, vom lansa cărțile, și la Florența, Roma și în alte orașe din Italia, unde Elio Satti și alți prieteni și prietene mă așteaptă cu nerăbdare, fiindcă nu ne-am văzut de peste trei ani de zile”, spune prof. Viorica Bălteanu.

 

Comentarii

comentarii