Acasă Politica Dorel Demea, primarul suspendat din Sânandrei: „În judeţul Timiş nu există lege,...

Dorel Demea, primarul suspendat din Sânandrei: „În judeţul Timiş nu există lege, este Legea Ostaficiuc”

DISTRIBUIȚI

În luna decembrie, primarul din Sânandrei, Dorel Demea, a fost suspendat de către prefectul de Timiş, Mircea Băcală, din funcţia de edil al comunei. Demea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Primarul suspendat spune că va face dezvăluiri în curând… legate de acest „abuz”…

„Eu sunt suspendat printr-un abuz din partea prefectului Băcală pe lângă o condamnare politică. Este inadmisibil să fii condamnat pentru că ai dat un drept unei persoane. Eu vreau să mulţumesc PP-DD că, în 6 decembrie, când am fost suspendat, domnul preşedinte Caprea m-a contactat şi am discutat vizavi de problemele din Sânandrei. Am organizat un festival al colindelor, l-am organizat cu ajutorul PP-DD. Ce abuz a putut să facă prefectul Băcală… În judeţul Timiş nu există lege, este Legea Ostaficiuc. Eu am făcut parte din acest Partid Democrat. Eu ştiu de unde vine abuzul. Am făcut o plângere penală la DNA, la vremea respectivă voi face dezvăluiri.  Mafia nu are partid. Am nume, dovezi. Am intrat în politică în 2004 şi cred în ceva. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, nu ne vom lăsa. Este inadmisibil să nu mă întrebi din 2005 de când am procesul ce se întâmplă. Eu am fost primar la Sânandrei şi mi-am făcut treaba. Eu nu pot să iau poziţia ghiocelului în faţa lor. Eu fac pentru comunitate, nu pentru ăştia să-şi împartă ei terenurile”, spune Dorel Demea.

Termen în 15 mai!

„Unul dintre motivele pentru care încetează mandatul primarului este condamnarea la o pedeapsă privativă de libertate. Ordinul prefectului îl suspendă din această cauză. Nici măcar în sens semantic nu putem face o asemănare între o pedeapsă privativă de libertate şi cea de pedeapsă condiţionată. Nu putem să apreciem că o pedeapsă suspendată condiţionat este aceeaşi cu o pedeapsă privativă de libertate. Ordinul este executoriu. Remediul este acţiunea în contencios-administrativ. Primul termen de judecată este stabilit de Tribunalul Timiş în 15 mai. Este ilar. În loc să ne preocupe descoperirea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit anumite fapte antisociale găsim bypass-ul de a urma anumite cariere şi anumite dorinţe la nivel local. Să laşi o comunitate locală fără primar şi fără să existe vinovăţii… Primarul este condamnat că a dat restituirea terenului în natră. Dacă nu dădea acelaşi teren înapoi atunci era abuz în serviciu”, spune avocatul lui Demea, Arcadie Anastăsescu.

„Potrivit legii, prefectul constată prevederile unei sentinţe judecătoreşti. Este o pedeapsă privativă de libertate, dar fără executare, ci cu suspendare. Pedeapsa privativă de libertate există, dar ea nu se execută în penitenciar. Mie îmi pare rău că sunt prefectul care a semnat cele mai multe ordine de constatare a acestor încetări de drept a calităţii de primar înainte de termen”, a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Comentarii

comentarii