Acasă Actualitate “Dorim curăţenie, dorim spaţii verzi, dorim un oraş civilizat!”

“Dorim curăţenie, dorim spaţii verzi, dorim un oraş civilizat!”

DISTRIBUIȚI

Timişorenii din zona Spitalului Judeţean solicită pe www.nutepunecutimisorenii.ro
“Consider că Poliţia Comunitară şi Primăria Timişoara trebuie să facă mai mult în acea zonă”, a spus Marian Eperieş, comisar regional interimar la Garda de Mediu Timiş.

Marian EperieşCampania de responsabilitate civică “Nu te pune cu timişorenii!” (www.nutepunecutimisorenii.ro), iniţiată de Cluburile Rotary, Primăria Timişoara, Fundaţia Bega, Retim şi alte organizaţii ale societăţii civile din Timişoara, se bucură de succes în rândul timişorenilor. Bucuria oamenilor este faptul că această campanie le ia în serios plângerile, privitoare la curăţenia oraşului şi, cu sprijinul autorităţilor, se încearcă rezolvarea lor. Mai mult, plângerile devin subiect de presă în cotidianul ZIUA de Vest. “Vă mulţumim că ne acordaţi atenţie şi că ne oferiţi posibilitatea de a expune tuturor cetăţenilor Timişoarei problemele pe care noi, locatarii din această zonă, suntem nevoiţi să le îndurăm. Acest lucru este posibil cu concursul şi nepăsarea autorităţilor din acest oraş”, s-a plâns un vizitator al site-ului. Una dintre cele mai mari probleme ridicate de către timişorenii care locuiesc în zona Spitalului Judeţean o reprezintă mizeria făcută de către taximetrişti, dar şi aurolaci în zona celor două buticuri de vis-a-vis de McDonalds.
Subiect despre care cotidianul nostru a mai scris. Răspunsul Primăriei Timişoara a fost că, în câteva luni, situaţia de acolo se va schimba total, printr-un amplu plan de reamenajare a zonei.

Un Taxi Drive In

“Presupunem, prin ABSURD, că vom rezolva problema cu mizeria. Ce doresc să menţionez este că nu vreau ca prin acţiunile mele să provoc rău cuiva.
Mă gândesc că nu toţi taximetriştii sunt indisciplinaţi şi mizerabili sau cei de la buticuri nu îi "încurajează" pe cei ce cumpără să arunce pe jos sau chiar boschetarii să se aciuieze acolo.
Apropos, de două zile am văzut că şi-au adus şi copiii şi cerşesc mila şoferilor, la intersecţia de la McDonalds.
Revin cu ideea. Din moment ce acele buticuri sunt raiul taximetrelor, se poate reloca de exemplu, într-un spaţiu mai mare, cu parcare liniată, un taxi drive in, pentru taximetrişti, pentru ca şi ei să parcheze civilizat şi să stea la o masă, să poată servi o cafea sau o apă plată sau ce consumă dânşii (evident, fără alcool ). Deci, stimabili oameni gânditori ai Primăriei, puneţi la dispoziţie un loc şi veniţi cu o idee pentru a realiza ceva şi pentru taximetrişti. Un Taxi Drive In.
Evident, ideea poate fi dezvoltată, spre a  aduce profit.
Avem nevoie de ordine, curăţenie şi disciplină pentru toţi timişorenii!” Un vizitator de pe bd. Rebreanu a scris: “Ader la cele menţionate mai jos. Un adevărat calvar cu taximetrişti, care, noaptea, fac te miri ce tranzacţii în spate la Banca Reiffeisen.
Dacă sunt înregistrările de la camera de luat vederi de la uşa din spate a băncii, se poate vedea clar.
Chiar trebuie să păţească cineva ceva pentru a face autorităţile ce trebuie să facă în mod normal: ORDINE! Plus… parcarea proaspăt amenajată de pe Rebreanu, din fatza turnurilor, nu este liniată.
Aş fi zis:" Nici o problemă", dar oamenii la noi sunt nişte ghiolbani, niste homo erectus, care nu gândesc şi ar trebui "disciplinaţi" prin amenzi teribile.
Mai sunt alţi ghiolbani care parchează pe trotuar şi nu le face nimeni nimic. Oare să începem să parcăm toţi pe trotuar… o fi voie? Bunul simtz, dacă nu regula, zice că nu.
Da de unde bun simţ!?”.

“Doamne ajută!”

Un alt vizitator a reluat chestiunea mizeriei din zona buticurilor:
“Pe spaţiul verde de la intersecţia străzilor Liviu Rebreanu cu Arieş, încă din anul 1990, s-au eliberat autorizaţii de funcţionare pentru aceste buticuri care, într-adevăr, „tronează semeţ “, după aproape 20 de ani, sfidând orice aspect urbanistic şi parcă împotrivindu-se mai mult ca niciodată să abdice. Dragi “autorităţi, puse în slujba cetăţenilor”, noi vă întrebăm: “Au aceste buticuri autorizaţie de funcţionare? Au contract cu o societate de salubrizare?
Au toalete sau condiţii minime de igienă pentru a funcţiona? Ştie cineva că nu respectă orarul impus şi că funcţionează aproape non-stop? A sesizat cineva că banda 1 a străzii Arieş este ocupată întotdeauna de autoturisme care opresc la aceste buticuri?
A sesizat cineva că se înmulţesc tâlhăriile, altercaţiile şi furtul din maşini în această zonă? A observat cineva că întreg spaţiul verde aflat în vecinătatea buticurilor este distrus iremediabil de urina consumatorilor şi de maşinile acestora? Ştiţi vorba: “Ho, nu toţi odată!”.
Aviz Primăriei, Poliţiei Comunitare, Secţiei 2 Poliţie, Gărzii de Mediu, Poliţiei Sanitare, Protecţiei Consumatorului!
După nenumărate sesizări, adrese şi memorii către instituţiile mai sus-amintite, ne consolăm cu zvonul că aceste chioşcuri aparţin unui consilier sau niscaiva persoană din poliţie, care sfidează un oraş întreg!
Domnule Primar, cine este acest consilier local care este protejat de instituţia pe care o conduceţi şi de celelalte instituţii ale statului ?
Nu mică mi-ar fi mirarea să aflăm că acesta este un consilier care militează pentru protejarea spaţiilor verzi… Domnule Primar, acolo este domeniu public, este spaţiul pentru care dumneavoastra puteţi decide pentru noi ! Ce destinaţie îi acordaţi?
Deponeu ilegal de gunoi, într-o intersecţie din Timişoara sau un spaţiu verde frumos amenajat din „Mica Vienă” ? Noi ştim răspunsul a 317.659 locuitori (mai puţin proprietarul buticurilor): dorim curăţenie, dorim spaţii verzi, dorim un oraş civilizat, dorim să fim primii !
Facem un apel la mass-media (ultima noastră speranţă), pentru că este mai respectată decât Poliţia, să demareze o anchetă pe această temă şi acesta să fie începutul sfârşitului acestor chioşcuri. Doamne ajută!”

Sesizaţi comunitarii la tel: 0256.246.112 sau la 968

Marian Eperieş a declarat că acolo normal era, dacă există staţie de taximetrişti, să fie amplasate două toalete ecologice şi containerele de gunoi să fie mai mari.
“Pe anumite persoane, nu numai pe taximetrişti, le vedem zi de zi cum aruncă deşeuri pe geam jos, pe stradă. Consider că Poliţia Comunitară şi Primăria Timişoara trebuie să facă mai mult în acea zonă”, a spus Eperieş.
Cristian Franţesc, de la Serviciul Publicitate şi Comerţ, din cadrul Primăriei Timişoara, a declarat că se ştie despre situaţia din zona Spitalului Judeţean “Sunt în atenţia noastră.
În cel mult şase luni de zile, se va schimba situaţia”, a declarat Franţesc.
Poliţia Comunitară a transmis că locuitorii din zonă să sesizeze comunitarii la tel: 0256.246.112 sau la 968, exact atunci când taximetriştii sunt adunaţi în zona celor două buticuri, dar şi când boschetarii cerşesc sau fac mizerie pe spaţiul verde.

Comentarii

comentarii