Acasă Cultura Dorul de mamă, până unde duce el? Romanul Jind va fi lansat,...

Dorul de mamă, până unde duce el? Romanul Jind va fi lansat, joi, La Două Bufnițe Timișoara

841
DISTRIBUIȚI

Dorul de mamă, până unde duce el? Un răspuns pertinent va fi dat joi, 23 mai, de la ora 18.30, la librăria La Două Bufnițe, din Piața Unirii, din Timișoara, unde va fi lansat romanul Jind de Böszörményi Zoltán.

Invitat Șerban Foarță.

Ildikó Gábos-Foarţă explică:

„Dorul de mamă, până unde duce el? Care e limita vitregului sentiment de abandon? Cât de atentă e familia, şcoala, societatea la faptul că un copil, rămas de izbelişte, refuză „pâinea cea de toate zilele”, preferând să flămânzească?

A prefera implică într-un fel, opţiunea. Însă, aici, nu-i vorba doar de opţiune, ci de o tulburare psihică majoră, anorexia nervoasa, un protest, o involuntară grevă a foamei din foame de dragoste, din alean, din dor, din jind.

Jind după mamă. Romanul acestui „jind” este unul al nostalgiilor nocive, ba chiar şi (sin)ucigaşe, care pune sub lupă probleme stringente, de mare actualitate şi, din nefericire, neluate mai deloc în seamă.

Scriitura fluidă şi sensibilă, cu o mare încărcătură emoţională, în stilul deja binecunoscut al lui Böszörményi Zoltán, mocneşte de revoltă, o revoltă ţinută în frâu, dar care tinde să izbucnească la tot pasul”.

Comentarii

comentarii