Acasă Actualitate Dosar penal în cazul Maternităţii Odobescu, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Dosar penal în cazul Maternităţii Odobescu, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

2275
DISTRIBUIȚI

Drama de la Maternitatea Odobescu, a Spitalului Municipal Timişoara, unde zeci de persoane – medic, asistente, lăhuze, o gravidă, dar şi 10 nou-născuţi au fost testaţi cu COVID, a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Cei 10 bebeluşi vor fi retestaţi, pentru a se elucida cum de mamele lor sunt negative, iar ei sunt pozitivi.

În data de 07.04, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor. În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase şi implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui număr de 10 nou-născuţi şi a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă, în cadrul Maternităţii Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara-anunţă Parchetul.  

Activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 7 aprilie, prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a solicitat noii conduceri a Direcției de Sănătate Publică Timiș o informare privind situația de la Maternitatea Odobescu.

Acest raport va fi prezentat Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe, după încheierea verificărilor.

Comentarii

comentarii