Acasă Eveniment Dosar penal pentru bolnavul care a plecat de la Spitalul Județean, fără...

Dosar penal pentru bolnavul care a plecat de la Spitalul Județean, fără să anunțe medicul, deși era suspect de Covid-19

1210
DISTRIBUIȚI

Bărbatul de 63 de ani care a plecat miercuri, 22 aprilie, de la Spitalul Județean Timișoara, fără să anunțe medicii, înainte de a primi rezultatul pentru testul de Covid-19, este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul s-a prezentat în seara zilei de marți, 21 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara, prezentând simptomele infectării cu Sars CoV 2 și alte afecțiuni la nivelul plămânilor.

Proba pentru testul de Covid-19 a fost recoltată miercuri dimineață, ulterior fiind izolat într-un salon al spitalului, în așteptarea rezultatului. În aceeași zi, în jurul orei 19:00, s-a observat că pacientul părăsise unitatea spitalicească fără acordul medicului, înainte de a primi rezultatul.

„Precizăm că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Comentarii

comentarii