Acasă Actualitate Dosar penal pentru o asistentă de la Spitalul CFR din Timișoara, după...

Dosar penal pentru o asistentă de la Spitalul CFR din Timișoara, după ce a răspândit COVID-19 în spital pentru că nu a crezut că boala e reală

1647
DISTRIBUIȚI

O asistentă medicală din Timișoara s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să poarte echipamentul de protecție și a ignorat protocoalele pentru că nu crede în existența noului coronavirus.

Femeia nu a purtat echipamentul de protecție și și-a îmbolnăvit mai mulți colegi și pacienți.

Imediat ce a fost testată pozitiv, asistenta a fost dusă la spitalul Victor Babeș, însă a refuzat internarea.

Este vorba despre o asistentă medicală de la Spitalul CFR din Timișoara care nu credea ca boala este reală și, drept urmare, nu a purtat echipamentul de protecție și nu a tinut cont de protocoalele pe care trebuia sa le respecte.

Imediat ce a fost testată pozitiv, femeia a fost dusă la Spitalul Victor Babes din Timișoara, însă a ales să nu rămână internată, ci a cerut să se izoleze la domiciliu.

La fel au procedat si colegele ei, alte doua cadre medicale care au luat boala de la asistenta.

În total, asistenta de la CFR a îmbolnăvit alte șase persoane, cadre medicale și pacienți ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara.

”In data de 10.07.2020 organele de cercetare penala au luat la cunoștință despre faptul că un număr de 7 (șapte) persoane –cadre medicale și pacienți ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara- au fost depistați pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 30.06.2020-06.07.2020, existând indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara, de către funcționari publici din cadrul unității spitalicești, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, transmit reprezenții Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Comentarii

comentarii