Acasă Eveniment Dosar penal pentru organizatorii protestului de duminică din Timișoara

Dosar penal pentru organizatorii protestului de duminică din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Duminică, 7 noiembrie, la Timișoara a fost organizat un protest mai inedit: atât împotriva restricțiilor și „certificatului verde”, cât și împotriva primarului Dominic Fritz. La eveniment nu ar fi fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, astfel că polițiștii au deschise dosar penal.

„În data de 7 noiembrie 2021, în intervalul orar 14.00-20.00, a fost organizat un protest în centrul municipiului Timișoara, unde au participat aproximativ 100 de persoane, și având în vedere faptul că nu au fost luate măsurile legale ce se impun pentru combaterea răspândirii virusului SARS COV-2, polițiștii municipiului Timișoara au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor»”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Tot duminică, pe raza județului, au mai fost amendate aproape 150 de persoane, cele mai multe pentru că nu purtau mască, dar unele persoane nevaccinate au fost prinse și circulând noaptea fără declarație.

„În cursul zilei de ieri, 7 noiembrie a.c., la activităţi au participat 265 de forţe de ordine, fiind verificate 212 societăți comerciale, precum şi 126 de mijloace de transport persoane, dintre care 35 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 53.250 de lei, dintre care 134 de sancțiuni, în valoare de 51.000 de lei, fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 11 sancțiuni, în valoare de 2.250 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația sau deplasarea”, mai transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Începând din 25 octombrie, pentru o perioadă de 30 de zile, au fost instituie următoarele măsuri:

– Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie (cu anumite excepții) în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun;

– Circulația persoanelor nevaccinate în afara locuinței sau gospodăriei este permisă între orele 22.00-05.00 doar pentru motive justificate, cu declarație pe propria-răspundere sau cu adeverință de la angajator;

– unitățile comerciale își vor încheia activitatea la ora 21.00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor și teraselor este permisă până la 50% din capacitate, doar persoanelor cu „certificat verde”, între orele 05.00-21.00;

– barurile, cluburile și discotecile se închid, iar evenimentele private și spectacolele sunt interzise;

– se interzice participarea spectatorilor la competițiile sportive;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă de acasă pentru cel puțin 50% din angajați.

„Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu”, amintesc reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii