Acasă Actualitate Dosarul dirijorului Radu Popa, admis după contestație la concursul de la Filarmonica...

Dosarul dirijorului Radu Popa, admis după contestație la concursul de la Filarmonica „Banatul”

DISTRIBUIȚI

Concursul de proiecte de management de la Filarmonica „Banatul” Timișoara va avea, până la urmă, doi candidați. Luni, 9 ianuarie, după contestație, dirijorul Radu Popa, unul dintre candidați, și-a văzut până la urmă dosarul admis, în urma contestației. Astfel, acesta va lupta cu actualul director interimar, Ovidiu Andriș, pentru postul de conducere al instituției.

Inițial, pe 3 ianuarie, comisia de concurs luase o decizie care pare absurdă: a respins dosarul, pe motiv că Popa nu prezentase documente care să îi ateste studiile absolvite și experiența și pregătirea în management, cu toate că dirijorul îndeplinea aceste criterii.  Luni, 9 ianuarie, la ora 11, a fost publicat și rezultatul contestației: „Admis sub rezerva prezentării documentelor de studii în original sau în copii legalizate până în data de 12.01.2023, ora 14:00”.

În rezultatul publicat pe 3 ianuarie scria că dirijorul Radu Popa, „candidatul 200034”, nu a dovedit îndeplinirea condițiilor privind studiile necesare și a celor privind experiența sau pregătirea în management. Pentru prima cerință „neîndeplinită”, la un capitol ulterior, se cerea atașarea unor copii după diploma de licență – dar și prezentarea originalului, pentru confruntare –, în timp ce la a doua ar fi trebuit atașate documente care să dovedească cei trei ani de experiență în poziții de conducere, precum și pregătirea în management.

În cazul studiilor, problema ar fi că, urmând a susține doctoratul, Radu Popa are diplomele la Universitatea de Muzică din București. Astfel, acesta a depus în dosar numai copii după acestea, dar și un e-mail de la universitate, care îi confirmă cele susținute, precum și o declarație pe propria răspundere. În ceea ce privește experiența de management, dirijorul a depus o adeverință eliberată de Filarmonica „Giurgiu”, unde a fost director artistic timp de aproape trei ani, între 1999 și 2002, și director general pentru trei ani și două luni, între 2003 și 2006. Pentru a dovedi și pregătirea în management, Radu Popa a atașat și o adeverință care atestă absolvirea unor cursuri de manager de proiect.

Acum, se pare, comisia de contestații a cerut lămuriri doar în cazul primului criteriu „neîndeplinit”, cel privind studiile. Cel puțin, așa lasă de înțeles documentul publicat luni. Radu Popa a luat deja legătura cu Universitatea de Muzică din București pentru a-i putea fi eliberate pentru scurt timp diplomele, astfel încât să poată obține copii legalizate. Pentru siguranță, acesta a solicitat și un alt răspuns, mai explicit față de cel publicat, din partea organizatorilor concursului.

Comentarii

comentarii