Acasă Eveniment Două puncte de tăiere a mieilor, în pieţe

Două puncte de tăiere a mieilor, în pieţe

DISTRIBUIȚI

DSV e cu ochii pe carnea de miel din pieţe
Vine Paştele şi în curând vor apărea mieii în pieţe. Aceştia sunt vânduţi vii sau sacrificaţi. Tot atunci încep şi ilegalităţile prin locurile unde se vând mieii. Aceştia ori nu sunt transportaţi aşa cum trebuie, ori condiţiile în care sunt ţinuţi sunt improprii. Ei, bine, mieii de Paşte vor fi sacrificaţi doar în locuri special amenajate, nu aiurea şi fără condiţiile necesare. Bineînţeles, dacă omul are miel în propria ogradă şi vrea să-i sacrifice pentru el şi propria familie, nu-l opreşte nimeni. Treburile se complică atunci când mielul sacrificat va fi dat spre vânzare. De aceea, Direcţia Sanitar-Veterinară va asigura permanenţa în pieţe, în perioada 12-23 aprilie. În Timişoara, mieii se vor putea sacrifica în Piaţa Traian şi Piaţa Iosefin – aici vor fi locurile special amenajate, unde se va putea face acest lucru. Va fi asigurată permanenţa, inclusiv sâmbătă şi duminică. Se va face identificarea şi monitorizarea tuturor producătorilor şi comercianţilor care taie miei şi comercializează carne de miel, precum şi a fermelor, controlul stării de sănătate a mieilor, verificarea respectării regulilor de protecţie a animalelor în timpul transportului, verificarea depozitării şi comercializării cărnii, verificarea modului în care e marcată carnea de miel şi multe alte lucruri, care vor aduce carne de miel sănătoasă pe mesele timişorenilor.

 

Comentarii

comentarii