Acasă Cultura Două artiste de talie mondială expun la Baroque Urban – Muzeul de...

Două artiste de talie mondială expun la Baroque Urban – Muzeul de Artă Timișoara

558
DISTRIBUIȚI

Două mari artiste recunoscute la nivel mondial – Emilia Jagica din Serbia și uluitoarea Marina Abramovic – vor expune la Baroque Urban 2018 Woman, all too Woman, care va debuta în 15 august la Muzeul de Artă Timișoara, de la ora 19.00.

“Într-o epocă în care tehnologia ne dictează şi ne orchestrează vieţile, unde suntem presaţi să fabricăm o imagine prezentabilă şi lustruită către lume pe un ecran pentru oameni care nu ne cunosc sau care nu au grijă de noi, un artist revoluţionar de performanţă Marina Abramovic testează toate zonele de voinţă umană, perseverenţă, limite şi putere în viaţa ei ca unul dintre cei mai importanţi artişti de performanţă din cea mai târziu parte a secolului al xx-lea”, se arată în caietul de prezentare a artistei.

„Emilia Jagica este o artistă al cărei univers creativ este puternic influențat de prezența corpului feminin, de importanța propriului trup, de identitatea unui trup universal. Atât în lucrările performance, în pictură, în desen, cât și în colaj, ea chestionează persistența fragilității corpului. Lucrările ei aduc în prim plan confruntarea cu o serie de realități crude, în care instabilitatea, durerea, persistența rănilor, tensiunea, încordarea, senzualitatea, erotismul, misterul fac parte din repertoriul unui limbaj pe care artista îl explorează. Pentru Emilia, materialul de lucru este important, în sensul că atunci când ea lucrează în tehnica colajului, urmărește să modeleze cutele hârtiei care reproduc cutele pielii. În limbajul artistei, nuditatea devine un pretext pentru înțelegerea raportului dintre trup și suflet, dintre dinamica exterioară și cea interioară”, explică Andreea Foanene, curator
Amintim că spațiul generos al Muzeului de Artă Timișoara oferă posibilitatea de a organiza expoziția Baroque Urban 2018 Woman, all too Woman pe patru etaje: demisol, parter, etajul I, etajul II, iar evenimentele organizate în cadrul proiectului vor avea loc în curtea instituției cu intrare de pe strada Mercy. Perioada de desfășurare a expoziției este 15 august – 15 octombrie. Deschiderea Expoziţiei: 15 august, 19.00.

Comentarii

comentarii