Acasă Actualitate Două drumuri naţionale inundate în Caraş-Severin

Două drumuri naţionale inundate în Caraş-Severin

DISTRIBUIȚI

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a anunţat, marţi, că au fost impuse restricţii de viteză pe două drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin, după ce şoselele au fost acoperite de apă, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore. Hidrologii au emis cod portocaliu pe mai multe râuri din vestul ţării. 

DRDP Timişoara a anunţat, marţi, că au fost impuse restricţii de viteză pe drumul naţional ce leagă Timişoara de Reşiţa, dar şi pe drumul de Oraviţa, pe sectoare de drum din judeţul Caraş-Severin.

Şoferii au voie să meargă doar cu 30 km pe oră pe unele sectoare ale celor două drumuri naţionale.

”Restricţii de viteză la 30 km/h pe două drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin. Ca urmare a precipitaţiilor abundente, carosabilul a fost acoperit cu apă pe DN 57 între Grădinari şi Comorâşte şi pe DN 58B între Gherteniş şi Măureni”, a transmis DRDP Timişoara.

Hidrologii au anunţat scurgeri importante pe versanţi care ar putea duce la depăşirea cotelor de apărare pe râurile din bazinele hidrografice Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadăr Dubis, Bârzava – bazin amonte SH Gătaia, Moraviţa – bazin amonte Semlacu Mare, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Caraş Severin şi Timiş).

Avertizarea hidrologică vizează în principal scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide pe râurile mici şi posibile inundaţii locale. Codul portocaliu este valabil din 25 aprilie, ora 12.00 până în 26 aprilie, ora 12.00.

Comentarii

comentarii