Acasă Actualitate Două evenimente academice internaționale, la Universitatea de Vest Timișoara

Două evenimente academice internaționale, la Universitatea de Vest Timișoara

1033
DISTRIBUIȚI

În acest weekend, la Universitatea de Vest din Timișoara vor avea loc două evenimente internaționale: ședința Comitetului Executiv al Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică și concursul internațional „Juniors International Young Physicist Tournament”.

Întrunirea conducerii Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică îi aduce la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe președintele Comitetului, Helmuth Mayr, coordonator federal al Olimpiadei de fizică a Austriei, și pe vicepreședintele Martin Plesch, directorul „International Young Physicists’ Tournament”. În Comitetul Executiv, România este reprezentată de către timișoreanul Sandu Golcea, profesor la Colegiul Naţional „C. D. Loga”, antrenor al echipei naționale de fizică din Qatar.

Printre aspectele abordate numărându-se și pregătirea următorului congres, din 2018, care va avea loc la Viena.

Un alt eveniment important din domeniul fizicii organizat în acest sfârșit de săptămână la UVT este concursul internațional „Juniors International Young Physicist Tournament”, acțiune care este parte a Calendarului olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate – 2017.

Universitatea de Vest din Timișoara asigură facilitățile privind desfășurarea concursului, dar și cazarea oaspeților. Vor participa 40 de tineri din Austria, Suedia, Bulgaria, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Serbia, Polonia și România. În cadrul competiției, România va fi reprezentată de patru elevi, din Dolj, Brașov, București și Craiova.

„Implicarea Universității de Vest în organizarea celor două acțiuni subliniază angajamentul instituției față de promovarea științei în rândul tinerilor și duce Timișoara în ‹‹clubul restrâns›› al principalilor promotori ai Fizicii. Este unul dintre domeniile în care UVT excelează, dovadă fiind și recenta poziționare onorantă în renumita clasificare internațională Shanghai. În plus, cu fiecare acțiune de acest gen, legăm parteneriate puternice, cu beneficii considerabile pentru instituția noastră”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 

Comentarii

comentarii