Acasă Eveniment Două familii de cetăţeni din Irak şi Afganistan, depistate la frontiera de...

Două familii de cetăţeni din Irak şi Afganistan, depistate la frontiera de sud-vest

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a Sectorului Oraviţa, trei cetăţeni din Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Alţi patru cetăţeni străini, solicitanţi de azil în România, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 26.09.2017, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Lățunaș, trei cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că cei trei formează o familie de cetăţeni afgani,  un bărbat, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 15 şi 56 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Întrucât poliţiştii de frontieră au constatat ca femeia avea probleme medicale, aceasta a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu un lucrător din cadrul Poliției maghiare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localității de frontieră Cenad, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt doi adulți și doi minori, toți cetăţeni din Irak și formează o familie, adulții fiind în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, iar minorii de 2, respectiv 5 ani. Aceștia sunt solicitanţi de azil în România, aveau asupra lor documente eliberate de autoritățile române și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Comentarii

comentarii