Acasă Economic Două firme timișorene, colaboratoare permanente ale marilor companii de telecomunicații

Două firme timișorene, colaboratoare permanente ale marilor companii de telecomunicații

1501
DISTRIBUIȚI

Două companii timișorene, Gauss și Backup Technology, au reușit să se impună la nivel național într-un domeniul al tehnologiilor de vârf. În ultimii ani, cele două firme au realizat lucrări de modernizare a rețelele de cupru și fibră optică pentru cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații din România. Companiile au instalat nu mai puțin de 10.000 km de fibră optică pentru una dintre cele mai mari firme de telecomunicații din țară.

Prin profesionalismul cu care a onorat contractele cu marile firme de telecomunicații, Backup Technology Timișoara, condusă de Ionuț Gaiță, s-a calificat pentru contracte cu Serviciul de Telecomunicații Speciale. Astfel, în perioada 2015 – 2020, compania a instalat, pentru STS, 100 de kilometri de fibră optică în Timișoara.

Anul acesta, Gauss și Backup Technology au fost acceptate la o licitație restrânsă organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru încheierea unui acord cadru pe 7 ani pentru extinderea și modernizarea rețelelor de cupru și fibră optică pe întreg teritoriul național, valoarea estimată a contractului fiind de 99,4 milioane de euro (fără TVA). Finanțarea contractelor se va face în special de la bugetul de stat, dar și din fonduri externe nerambursabile.

“Acordul cadru are ca obiect extinderea ariei geografice și modernizarea reţelelor de telecomunicații speciale, pe suport de cupru și fibră optică, aflate în administrarea STS, pe întreg teritoriul național, prin racordarea la acestea a diverse puncte de prezență proprii sau ale beneficiarilor STS, în scopul asigurării în aceste puncte de comunicaţii protejate, securizate, fiabile şi de calitate.

Investițiile (obiectivele de investiții) realizate în baza acordului-cadru ce va fi încheiat în urma procedurii de achiziție publică vor consta în proiectarea și execuția de lucrări de construcții pentru realizarea de infrastructuri (rețele) de telecomunicaţii speciale, subterane și supraterane, pe întreg teritoriul țării, inclusiv acordarea de asistență tehnică pe perioada implementării acestora.”, se arată în anunțul de licitație.

Cele două firme din Timișoara au fost printre cele 12 companii sau asocieri de companii, cu care Serviciul de Telecomunicații Speciale a semnat acordul cadru. Gauss și Backup Technology se numără astfel printre firmele de top din România, pe lista ”scurtă” a STS fiind companii precum RADCOM, Digital Cable Systems, Luxten Lighting Company și Societatea Telecomunicații CFR SA.

STS estimează că se vor atribui 140 contracte subsecvente, câte 20 pe fiecare din anii 2020-2026.

Comentarii

comentarii