Acasă Actualitate Două licee din Timișoara trec la cursuri on-line din cauza frigului din...

Două licee din Timișoara trec la cursuri on-line din cauza frigului din clase

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău și-a anunțat neputința. Elevii de la două licee din Timișoara vor face de astăzi cursuri on-line din cauza frigului din clase. Fie Colterm nu dă suficientă căldură, fie instalațiile de încălzire din școli sunt vechi si aproape nefuncționale. În tot acest timp, meteorologii anunță temperaturi extrem de scăzute.

Cele două instituții de învățământ sunt Colegiul Tehnic “Henri Coandă” și Liceul de Arte Plastice.

Viceprimarul USR dă vina pe greaua moștenire pentru situația de la Coandă.

”Acum, în situație de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educație și pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalația de încălzire veche de decenii, lipsa izolației termice. Nici vorbă de investiții în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică și modernizare.

Colegiul Tehnic H. Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, și cam atât în 57 de ani”.

”Grijuliul” Lațcău spune că a convenit cu doamna directoare de la Coandă ”că așa este cel mai bine pentru sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice”. Despre situația de la Arte Plastice, unde primăria nu este în stare de ani de zile să facă o reabilitare concretă, viceprimarul nu spune nimic. Nici despre situația din spitalele din Timișoara în care bolnavii de cancer tremură de frig în saloane.

Comentarii

comentarii