Acasă Eveniment Două maşini distruse de flăcări în parcarea sitului Sarmizegetusa Regia

Două maşini distruse de flăcări în parcarea sitului Sarmizegetusa Regia

DISTRIBUIȚI

Un incendiu a izbucnit, duminică, la maşina unor turişti aflată în parcarea de la situl Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara, iar focul s-a extins cu repeziciune şi la un al doilea autoturism. Pompierii au ajuns cu greu, fiind o zonă de munte, astfel că acele două maşini au fost distruse complet.

“Un incendiu izbucnit la unul dintre autoturismele oprite în parcarea sitului arheologic s-a dezvoltat cu repeziciune şi s-a extins la un alt autovehicul parcat în apropiere. Cetatea dacică este amplasată într-o zonă de munte, echipajele de intervenţie specializate în stingerea incendiilor ale Detaşamentului de pompieri Orăştie parcurgând aproximativ 30 de km până la locul în care se dezvolta arderea. În incendiu au fost distruse în totalitate cele două autoturisme”, transmite ISU Hunedoara.

 Jandarmii i-au avertizat pe ceilalţi turişti să îşi mute maşinile.  

“Exista pericolul extinderii incendiului şi la alte autoturisme, însă jandarmii aflaţi în paza obiectivului arheologic i-au avertizat pe turiştii aflaţi în sit, care au reuşit să mute maşinile la timp”, arată ISU Hunedoara.  

Incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nimeni nefiind rănit sau intoxicat cu fum.  

Detaşamentul de Pompieri Orăştie a intervenit cu o autospecială de capacitate medie, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

 Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică a unui autoturism.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii