Acasă Actualitate Două noi tranșe de vaccin antigripal au ajuns în Timiș. Poate fi...

Două noi tranșe de vaccin antigripal au ajuns în Timiș. Poate fi administrat la orice interval de timp înainte sau după vaccinarea împotriva COVID-19

DISTRIBUIȚI

Vineri, 10 decembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a recepționat două noi tranșe de vaccin antigripal de tip tetravalent. Vorbim de o cantitate de 16.334 doze (prima tranșă – 2.079, cea de-a doua tranșă – 14.255 doze), care se adaugă celor 24.956 de doze deja distribuite. Cele 16.000 de noi doze urmează să fie distribuite în zilele următoare către medicii de familie. Vor fi vaccinate cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrânii şi gravidele.

Reprezentanții DSP Timiș explică și faptul că vaccinul antigripal poate fi administrat la orice interval de timp față de vaccinul împotriva COVID-19, chiar și simultan: „Menționăm faptul că vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare (PNV) destinat copiilor și grupelor populaționale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață în România”.

Comentarii

comentarii